Voorbeschouwing | Wie plaatst zich voor de tussenronde?

Wat staan er weer mooie avonden avonden op het programma met leuke teams. Ik ga me toch maar aan een kleine voorbeschouwing wagen. Nu eerst voor wat betreft de verliezersronde. Zestien teams zijn geplaatst, er gaat er slechts één door naar de tussenronde.
bfv_voorbeschouwingwieplaatstzichvoordetussenronde

Moeilijk te peilen

De avond wordt afgetrapt tussen Kwartsie voor Bartsie en de B&A Boys. Kwartsie eindigde als zesde in poule E met een hele nipte overwinning op Team Kraai, terwijl de B&A Boys het een stuk beter deden met 8 punten in de Poule des Doods. Overwinningen op Schalke Nul Bier en Lentink en gelijke spelen tegen FC Vullis en Vincitori. Op papier lijkt dit een makkelijke prooi te gaan worden voor de heren van de B&A Boys, maar de bal blijft rond. Ik hoop dat Kwartsie dit keer in ieder geval wel een team op de been kan krijgen. Mijn voorspelling: Kwartsie voor Bartsie - B&A Boys (0-2). Lentink - KelderKnapen wordt de tweede wedstrijd van de avond. Ook hier een clash tussen teams uit poule C en E. Waar Lentink het beduidend beter deed en als vierde wist te eindigen met 3 winstpartijen en een gelijkspel, behaalden de Kelderknapen 4 punten, waarvan de driepunter voort kwam uit het niet op komen dagen van Kwartsie voor Bartsie. De Knaapjes zullen uit een heel ander vaatje moeten tappen, willen ze Lentink verslaan. Mijn voorspelling: Lentink - Kelderknapen (5-0). Eintracht Drankfurt - de 3e Helft is voor mij moeilijk te peilen, ook zeker omdat ik Eintracht hele wisselende potten heb zien spelen. Maar wanneer het er om ging, toen stonden ze er. De 3e Helft heeft het heel knap gedaan, al was hun laatste avond beduidend een stuk minder met verliespartijen tegen Loks aorstezom en FC Puntloos. Dit gaat een hele interessante wedstrijd worden. Wel scoorde de 3e Helft een stuk meer in de poulefase, 12 doelpunten tegen 5 van Eintracht. Vandaar dan toch mijn voorspelling: Eintracht Drankfurt - de 3e Helft (1-2). Wullie Haned Verlûren - Bafana Bafana is ook zeker een wedstrijd die haast onvoorspelbaar lijkt. Beiden teams presteren dan weer heel verrassend, dan weer een stuk minder.

Puur Genieten wist een punt te pakken tegen Pak een Punt

WHV won knap van Atletico de Piep en ruim van de Puntenpakkers, maar verloren van Eintracht Drankfurt en de Kuutebieters. Bafana won knap van Easyboys, maar verloor dan weer van Bacardiff. Voetbal blijft erg lastig te voorspellen, getuige ook mijn Toto's van afgelopen jaar en deze teams helpen daar niet aan mee. Voor nu hou ik het dan ook op de eerste penalties van deze avond: 1-1. Winnaar na de pingels: Bafana Bafana. Hans Hartog schiet de beslissende binnen. Prima aanwinst overigens, La Magica zal hem deze editie zeker missen. Olympique Leon heeft zeker de beste papieren om door te gaan tegen Puur Genieten. In de poule wisten zij al met 2-0 te winnen en ze eindigden weliswaar onder elkaar, maar met een gat van 7 punten. Puur Genieten wist een punt te pakken tegen Pak een Punt, hoe toepasselijk, en te winnen van Vuurspoor, maar dat lukte haast iedereen. Olympique wist mij zeker in te palmen met af en toe oogstrelend voetbal en bewezen in de laatste wedstrijd dat hun keeper nog kan voetballen ook. Toch hoop ik wel dat Puur Genieten deze wedstrijd gaat knallen en dat Bert en Jordi het op hun heupen krijgen. Mijn voorspelling: Olympique Leon - Puur Genieten (2-1).

De bal blijft rond

Als je het over onvoorspelbare wedstrijden hebt, dan past FC Vullis - Vincitori daar als geen ander tussen. Beiden geëindigd op 7 punten, beiden 7 doelpunten voor en het onderlinge resultaat werd 1-1. Beide teams kennen elkaar ook al prima via NAS3 en zijn zo goed als allemaal leeftijdsgenoten. Dit gaat een hele boeiende pot worden. Bij FC Vullis was de laatste avond goed te merken dat het een stuk beter gaat als Meneer Boekrol eindelijk weer meespeelt, die vakantie moet de volgende keer toch wat beter worden ingepland. Aan de andere kant mistte Vincitori de laatste avond sowieso te veel spelers, het zou mooi zijn als nieuwe speler Martijn Zuidersma nu wel mee kan voetballen. Mijn voorspelling: FC Vullis - Vincitori (2-1) Bacardiff City - FC Puntloos. Bacardiff presteerde eigenlijk twee avonden ontzettend goed, maar lieten het de laatste avond volledig liggen om de tussenronde te bereiken. FC Puntloos lijkt mij vooral nog te jong om hoge ogen te gooien op dit BFV toernooi, al zal het aan het talent niet liggen. Hele rappe voetballers en een knappe overwinning op de 3e Helft lieten zien dat ze het spelletje zeker beheersen. Ze hebben in ieder geval met 6 punten al meer punten gehaald dan de naam doet vermoeden. Qua voorspelling ga ik toch voor het best presterende team dit toernooi: Bacardiff City - FC Puntloos (3-1). Dan komen we uiteindelijk bij de laatste van de 8 wedstrijden en tevens in mijn ogen het 2e duel dat met penalties gaat worden beslist. De Kuutebieters hebben echt een heel leuk team, maar dit kwam er qua spel de laatste avond pas echt goed uit. Bij FCWelBijWim was het vooral de eerste avond die veruit het beste verliep. Op ervaring zouden de Bieters het moeten kunnen redden, maar onderschat de 'vechtlust' van de jonkies van FCWelBijWim niet. Kuutebieters - FCWelBijWim (2-2). Pingels zijn een prooi voor de Kuutebieters. Het blijft bijzonder lastig om in deze fase voorspellingen te doen, maar wel altijd leuk om een gokje te wagen. Door het systeem van het opnieuw loten na deze 8 wedstrijden kan ik ook geen blik werpen op eventuele halve finales, daarom hou ik het voorlopig bij de favoriet in mijn ogen: Lentink. Zij verloren in de poule wel van de B&A Boys, die ook in deze ronde uitkomen. De bal blijft rond en het talent blijft aanwezig. Aan alle teams: geniet van deze avond, heel veel succes en ik zie jullie graag weer terug volgend jaar. En één team in de tussenronde, de eerste wedstrijd van 19:00. De BFV-watcher