Voorbeschouwing | Wie plaatsen zich voor de finaleavond?

De verliezersronde is afgerond, snel verder met de volgende ronde! Voor wie het systeem nog niet kennen. Alle winnaars van de eerste 8 wedstrijden plaatsen zich direct voor de finaleavond. De overige 8 teams spelen vervolgens voor nog 2 plekken. Samen met de 6 nummers 1 uit elke poule brengt dit het aantal op 16 teams in de finaleavond. De al geplaatste teams zijn: All Blacks, Friesstylers, FC Mâk Ân, Matchday, Dreamers en El Toepoes. In deze voorbeschouwing ga ik mij er aan wagen te voorspellen welke 8 teams zich na de eerste wedstrijd hier bij gaan voegen. Okay, let's go!
bfv_voorbeschouwingwieplaatsenzichvoordefinaleavond

De topwedstrijden bevinden zich in het midden van de avond

We beginnen met Lentink tegen Wordt Niks. Wordt Niks heeft bewezen met druk om te kunnen gaan en moest alleen in de Dreamers hun meerdere erkennen. Lentink heeft de verliezersronde nog in de benen en moeten nu direct starten. Wordt Niks is in het voordeel. Lentink - Wordt Niks (1-2). De tweede wedstrijd is in mijn ogen erg gelijkwaardig. Loks aorstezom en Easyboys zijn beide geëindigd op 13 punten in de poule, maar het doelsaldo is beduidend beter voor Easyboys. Loks heeft daarentegen een van de grootste talenten van NAS lopen, en daarmee bedoel ik niet rooie Patrick. Ik ga een gokje wagen. Loks - Easyboys (1-1). Loks wint na strafschoppen. The Eagles tegen FC Santuk, ook al geen pretje om te voorspellen. The Eagles zijn als één van de beste nummers 4 doorgegaan in een poule met Matchday en All-in FC. Santuk begon erg goed, maar moest duidelijk capituleren tegen Dreamers en Wordt Niks. De samenvoeging van die Mannschaft en El Tigre doet ze goed. Of het jeugdige team van Daan Koelewijn ze kunnen aanpakken? Joost mag het weten! Ook hier hou ik het op penalties: The Eagles - Santuk (1-1). En de penalties? Je moet van goeden huize komen om keeper Kay Foenuh te verslaan. Santuk zal dit winnen.

De verdediging begint bij de aanval

De topwedstrijden bevinden zich in het midden van deze avond. Om te beginnen met La Magica - FC Wukong. In de poulefase was FC Wukong nipt te sterk voor de Romeinen, maar om poulehoofd te worden lieten zij vervolgens hele dure punten liggen tegen Vullis en Mak An. Afgelopen vrijdag hadden zij maar één wissel, dit mag tegen La Magica niet gebeuren. Zij hebben namelijk altijd wel 3 wissels op de bank zitten en bezitten met Henkie Baum over een absolute topschutter. Het gaat een mooie pot voetbal worden en met mijn gekleurde bril ga ik dan toch voor Wukong als winnaar. La Magica - FC Wukong (1-2). En alsof dit nog niet genoeg is, dient de volgende topwedstrijd zich alweer aan. All In FC gaan het opnemen tegen tegen The Masters. De talenten van nu tegen de talenten van toen. Geloof me, dit gaat een heerlijke pot worden! Beiden werden ze net aan tweede in de poule. Voor The Masters is het te hopen dat het slot op de deur, Jan Pieter Hartog, er weer bij is. Mijn voorspelling is net de kant op van All-in, met weinig doelpunten. All-in FC - The Masters (1-0). Remember Tomorrow tegen FC Sjoek an m'n sjeedel kan ook erg interessant gaan worden. De nummer 2 van poule F tegen de nummer 4 van poule E. In evenveel wedstrijden wist RT een puntje meer te halen en werd er ook nipt meer gescoord, al ontbrak voor mij de overtuiging. Op papier staat hier een hele serieuze favoriet voor de titel, maar eerst zal er met de jongens van Sjoek afgerekend moeten worden. Zij beschikken met Jan van Triest over een echte goaltjesdief. Het gaat een gevecht worden tussen de spitsen. Mijn voorspelling? Een stugge wedstrijd waar Sjoek op voorsprong komt en waar RT vlak voor tijd gelijk maakt. De penalties zijn vervolgens voor RT. Net Niet tegen Goeie Jongens, mooie pot! Beiden wisten in de poule 4 keer te winnen en 1 keer gelijk te spelen. Goeie Jongens scoort duidelijk meer, maar krijgt ook meer tegendoelpunten. De verdediging begint bij de aanval, iets wat zij duidelijk nog niet onder de knie hebben. Ik miste op de laatste speelavond de Selimi's en Koppelaar, maar zelfs toen wisten ze The Masters te verslaan. Voetbalkwaliteit genoeg in dat team, maar dat geldt ook voor Net Niet. Met de aankopen Zeeman en Terschegget, ik heb hem overigens nog niet gezien, moeten zij het de Goeie Jongens heel erg lastig gaan maken. Met Jauke Beekhuis op het hok, naar mijn mening een van de betere BFV keepers, moeten de Goeie Jongens het niet aan laten komen op penalties. Ik denk dat ze dat gaat lukken! Net Niet - Goeie Jongens (0-2). En dan zijn we alweer bij de laatste wedstrijd! De jonkies van de Sluipschutters tegen het altijd weer verrassende vreemdelingenlegioen van Meneer Karatas. Elk jaar is het weer de vraag wie hij uit de hoge hoed tovert. Het was in ieder geval niet genoeg om groepswinnaar te worden, de beslissende wedstrijd werd verloren van El Toepoes.

Mijn favoriete wedstrijden zijn wel bekend

Sluipschutters hebben een hele mooie poulefase achter de rug, waar ze het de Blacks en The Masters heel moeilijk hebben gemaakt. Toch denk ik dat in deze fase ervaring de doorslag gaat geven, al zal Arno er alles aan doen om zijn doel leeg te houden. Sluipschutters - Atletico de Piep (0-1). Ook na deze 8 wedstrijden zal er opnieuw worden geloot, dus een voorspelling wat betreft welke twee andere teams zich nog zullen plaatsen is haast niet te doen. Mijn favoriete wedstrijden zijn wel bekend, dus ik hoop dat het dan ook de verliezers van deze twee wedstrijden zijn die zich ook zullen plaatsen. Nogmaals, de bal blijft rond en alles kan gebeuren. Aan alle teams, veel succes! De BFV-watcher