Voorbeschouwing | Wie domineren poule A en B?

Het BFV Toernooi staat weer voor de deur. In aanloop naar dat BFV licht ik elke week twee poules uit. Logischerwijs begin ik dan met de poules A en B
bfv_voorbeschouwingwiedominerenpouleaenb

Poule A

Zoals ik al eerder zei, zijn er zoveel nieuwe teams bij gekomen dat ik door de bomen even het bos niet meer zie. Zo ook in deze poule. Goeie jongens, Olympique Leon, Sluipschutters en Vuurspoort zijn voor mij onbekende namen. Ik kan wel raden welke naamgever Olympique heeft, afgaande op hun profielfoto op Instagram. Ik ben zeer nieuwsgierig naar hun voetballende kwaliteiten. Verder heb ik mij laten vertellen dat de Goeie jongens een bijzonder groen tintje op het veld hebben staan. Met de Selimi's in de gelederen verwacht ik spektakel. Hou ze in de gaten, die jongens! Vuurspoor en Sluipschutters? Geen idee wie hier achter zitten. Wie weet schieten ze met scherp. Of misschien leggen ze de andere teams het vuur wel aan de schenen? Mannen, succes en welkom op het BFV. Puur Genieten is natuurlijk een team dat al vele jaren deelneemt. Naar mijn weten stond dat team ooit onder leiding van Adje Kok. Zouden zij dit jaar kunnen verrassen? De poulefase zal in ieder geval geen makkie zijn, want ook All Blacks en viervoudig kampioen The Masters verkeren in deze poule. Als zij met het bekende team van weleer opdraven, zijn zij zeker een van de kandidaten voor de titel. Misschien lukt het Mark Kaffer nog wel om die andere Kaffer te strikken. Het GrillPaleis doet nu namelijk toch niet mee. We gaan het zien! Mijn top 3 voor deze poule? The Masters, All Blacks, Goeie jongens. Niet per se in deze volgorde, maar spektakel tussen deze teams is gegarandeerd!

Poule B

Waar in poule A voor mij een duidelijke top drie is, durf ik in deze poule geen top drie aan te wijzen. Poule C is in mijn ogen de poule des doods, hierover in de volgende voorbeschouwing meer. Daarentegen is poule B in mijn ogen dit zeker niet. Ik tel hier 5 nieuwe namen en bij elke naam kan ik wel bedenken wie hier zullen spelen, maar zeker weten doe ik dat natuurlijk nooit. Ik ben ook maar een 'Watcher'. Via Social Media kan ik achterhalen welke spelers onderdeel zijn van Bacardiff City FC. Maar of deze mannen ook kunnen voetballen of vooral in de keet zitten, ik weet het niet. Easyboys hebben overduidelijk geen hoge pet op van zichzelf, maar dit zou een ideale dekmantel kunnen zijn. Een soort As wullie maor sjik hen. En die zie ik er dit jaar ook niet tussen staan, dus wie weet. Hun naam doet mij in ieder geval denken aan de hoofdsponsor van FC Emmen, meer laat ik hier niet over kwijt. Recap is vernoemd naar de schoenenwinkel in Amersfoort. Ik hoop en denk dat dit dan hun hoofdsponsor is. Verder geen woord over te spuien. Ook van Koelewijn's Haringinleggerij kan ik nog niet veel zeggen. In mijn vorige column zei ik nog dat DéKa, met als hoofdsponsor Koelewijn's Haringinleggerij, dit jaar niet mee doet. En nu doet opeens dit team mee. Is dit DéKa of heeft de haringinleggerij een nieuwe groep talenten gevonden? We gaan het mee maken! FC WelBijWim is gloednieuw en daar ben ik erg benieuwd naar. Het lijkt mij heel sterk dat Rik Muijs weg is bij FC Mâk ân, dus waarschijnlijk ziet hier een andere Muijs achter. Zou makelaar Wim zelf de schoenen aantrekken? Dat zou toch geweldig zijn! De bekende teams in deze poule zijn Bafana Bafana, Friesstylers en Net Niet. De Friesstylers hebben de vorige editie vriend en vijand verrast met jong en fris spel. Dat was geweldig om te zien! Gaan zij ook in deze poule hoog eindigen? Ik ben zeer content met het feit dat Bafana Bafana weer aanwezig is, ook zij spelen natuurlijk al lang mee. Met die ervaring moeten zij hoog kunnen eindigen in deze poule. Last but not least; Net Niet. Eén van de leukste teams van de afgelopen jaren. Voetballend komt het er alleen niet helemaal uit, terwijl er toch voldoende talent aanwezig is. Met hun verhaaltjes op Social Media zijn deze mannen onverslaanbaar. Mocht ik ooit gaan stoppen, zie ik in Timofeef Biekhoes mijn ideale vervanger. Feit is wel, dat als deze mannen een keer hoog willen eindigen, het dit jaar moet gebeuren. Mijn top 3 voor deze poule? Vooruit, ik doe een poging. Bafana Bafana, Friesstylers en Net Niet. En dat is puur omdat ik deze drie teams ken, van haver tot gort."