Voorbeschouwing | Vandaag zijn poule E en F aan zet!

Het BFV Toernooi staat weer voor de deur. In aanloop naar dat BFV lichten wij elke keer twee poules uit. Als laatste is het de beurt aan de poules E en F
bfv_voorbeschouwingpouleeenfonderdeloep

Poule E

Het BFV Toernooi staat weer voor de deur. In aanloop naar dat BFV lichten wij elke keer twee poules uit. Als laatste is het de beurt aan de poules E en F..- Poule E\r\nDan zijn we nu beland bij de twee poules waar maar 7 teams aanwezig zijn. Wie weet komen er in de tussentijd nog wat inschrijvingen. Dan zouden die hoogstwaarschijnlijk hier terecht gaan komen. Maar het lijkt mij dat er lang genoeg de tijd is geweest om in te schrijven. In deze poule, poule E, zitten 4 teams die ik gelukkig ken.Dreamers is natuurlijk altijd een team om rekening mee te houden. Tijdens de laatste editie verloren zij Kaffer aan het GrillPaleis. Wie weet is er een return in de maak. Vorige editie werd de finaleavond bereikt, dat zal dit jaar minstens de doelstelling moeten worden. FC SJoek an m'n sjeedel is zeker een kanshebber om poule E te winnen. Dit is van de zogeheten 'NAS4' teams, die na afgelopen seizoen een enorme boost hebben gehad na hun kampioenschap. Hoeveel doelpunten zouden topschutters Jan van Triest en Jasper 'Boekie' Koelewijn gaan scoren? Een team dat zijn naam tot nu toe altijd eer aan doet is Wordt Niks. Een hartstikke leuk team met zeer goede voetballers. Echter, op de finaleavond gaat het altijd fout. Uiteraard is het geen schande om van The Masters te verliezen, maar het werd inderdaad weer niks. Kwartsie voor Bartsie is ook zo'n gerenommeerd team, dat eigenlijk elke keer te weinig wisselspelers op de bank heeft zitten om eens een keer echt door te stomen. Eeuwig zonde! Voetballen kunnen of nou ja, konden ze wel. Misschien dat Martin dit keer nog wat beestig talent weet te strikken vanuit zijn CrossFit box. Drie voor mij nieuwe teams in deze poule waar ik niet veel over weet. FC Santuk heb ik niet veel over te zeggen. Persoonlijk vind ik dat er geen ruimte hoort te zijn voor een provocerende naam. Ik ben erg benieuwd of dit nog gewijzigd zal worden. Misschien een leerpuntje voor de organisatie. Team Kraai en De KelderKnapen, daar valt ook gewoon voor mij nog niet veel over te zeggen. Ik heb geen idee wie deze knaapjes zijn en mijn vogeltjes wisten mij ook niets te vertellen over De Kraaien. Wel zagen ze een loodgieter aan het werk, misschien dat hij als geldschieter achter dit team zit. Mijn top 3 voor deze poule? Ik ga voor de wat bekendere teams. Dreamers, Wordt Niks en FC Sjoek an m'n Sjeedel.

Poule F

Deze poule biedt plaats aan ook weer een stel bekende teams. Degene hiervan met de hoogste notering is overduidelijke Lazio Coma. De vorige keer behaalden zij zeer knap de finaleavond waar, na overwinningen op All Black en De B&A Boys, helaas de halve finale verloren ging tegen The Masters. In deze poule zal directe plaatsing voor de finaleavond het doel moeten zijn, al begreep ik wel dat sterspeler Jan van Diermen in FC Wukong een nieuw team heeft gevonden. Ik ben zeer benieuwd hoe Coma dit verlies oppakt. El Toepoes en Atletico de Piep zijn ook weer twee van die 'soms wel, soms niet' teams. Beiden strandden zij de vorige keer in de tussenronde, waar El Toepoes nog het dichtst bij de finaleavond was. Voor hen was Soekeloekie te sterk na penalties. Soekeloekie is overigens ook één van die namen die deze editie ontbreken. Hopelijk zijn zijn een van de voor mij onbekende teams. Atletico de Piep hoort in mijn ogen altijd mee te spelen op de finaleavond. Maar op de een of andere manier lukt dit niet altijd. Voor hen waren The Masters het eindstation. Puntenpakkers United is vooral een heel leuk en fris team. Ik zou het super vinden als zij dit jaar kunnen verrassen door bijvoorbeeld eens de tussenronde te halen. Wie weet jongens, wie weet. Treshold is een voor mij onbekend team, maar ik heb mij laten vertellen dat hier nog wel blauwe zaalvoetballers in spelen. Ik ga ze niet wegcijferen, deze jongens kunnen verrassen. De Kuutebieters en Eintracht Drankfurt horen bij de meest creatieve namen. Ze beloven wat! De Kuutebieters voor op het veld en Eintracht Drankfurt voor Dave. Toen Eintracht werd geloot zag ik bij Dave een glimlach van oor tot oor. Leuke jongen, die Dave! Ik gun het hem wel..Voor mij de top 3 in deze poule? Lazio Coma, De Piep en laat ik voor plek 3 eens een verrassing doen: Treshold. Zo, ik ben aan het eind gekomen van de analyse van de poules. Ik hoop dat ik een beetje goed zit met mijn voorspellingen. Voor het toernooi zou het geweldig zijn als er een paar enorme verrassingen komen. Ik wens alle teams enorm veel succes en bovenal heel veel plezier!"