Voorbeschouwing | Poule C en D onder de loep

Het BFV Toernooi staat weer voor de deur. In aanloop naar dat BFV lichten wij elke week twee poules uit. Vorige week waren dit poule A en B. Dit keer zijn poule C en D aan de beurt.
bfv_voorbeschouwingpoulecendonderdeloep

Poule C

Poule C is op papier misschien wel de zogeheten 'poule des doods' tijdens dit toernooi. Voor de teams Één-punt-max en Zonsalon Spakenburg wordt het een erg moeilijk verhaal om zich te gaan plaatsen voor de volgende ronde. Van deze jeugdige teams wordt verwacht dat zij de oudere garde het vuur aan de schenen gaan leggen, maar dat de ervarenheid van de oudere teams het toch gaan winnen. En dat is absoluut geen schande! Met V.U.C.K, de B&A Boys en Lazio Coma zit er in deze poule drie teams die al heel wat jaren meespelen. Waar V.U.C.K vorig jaar strandde in de verliezersronde tegen de uiteindelijke winnaar Dipa FC, was voor de B&A Boys en Lazio Coma de tussenronde het eindstation. Een plek bij de drie beste nummers vier zorgt voor een plekje in de tussenronde, hier zullen deze drie teams keihard voor gaan strijden. Er kan uiteraard nog een grotere stunt inzitten door in de top 3 te eindigen, maar dat zal erg lastig worden. Verwacht wordt dat bovenin de strijd vooral zal gaan tussen nieuwkomer MATCH-DAY en oudgedienden GrillPaleis en La Magica. MATCH-DAY is de naam van het bedrijf van Chris Steen en de gebroeders Hartog en zij sturen dit jaar een nieuw elftal de zaal in. Chris heeft natuurlijk al de nodige ervaring op het BFV toernooi en heeft een team samengesteld waar menig voetballiefhebber van zal gaan smullen. Met Beukers op doel staat er een jonge, maar zeer talentvolle doelman zijn mannetje en ook de rest van de ploeg kan een heel goed balletje trappen. La Magica en GrillPaleis plaatsten zich vorig jaar rechtstreeks als poulehoofden in poule A en poule E, zeker is dat één van de twee dat dit jaar niet gaat redden. Met GrillPaleis als winnaar van de afgelopen drie jaar kan wel geconstateerd worden dat zij de topfavoriet zijn voor de poulewinst. Het team is vrijwel intact gebleven en met Peter 'Kaffer' Koelewijn hebben zij bij de Dreamers nog wel een topspeler weggeplukt. La Magica wist zich vorig jaar overtuigend te plaatsen als ongeslagen poulewinnaar in een poule met onder andere the Masters, Vincitori en FC Vullis. Op de finaleavond was voor hen uiteindelijk verliezend finalist FC Wukong te sterk na strafschoppen. Met spelers als Hartog en Duijst kan er al gesproken worden van een sterk team, maar met de komst dit jaar van Wouter de Graaf is het team zo mogelijk nog sterker geworden. Ook deze poule staat bij voorbaat garant voor avonden vol spektakel!

Poule D

Na al het sterke poulegeweld in met name poules B en C kan het niet altijd feest blijven. Dat gezegd hebbende zijn we aangekomen in poule D. Hier springen drie teams op het moment ver boven de rest uit, op hen komen we later terug. Met Los Machos en Friesstylers treffen we dit jaar twee nieuwe teams, waar nog weinig over gespeculeerd kan worden. Zij mogen zich allemaal bewijzen in de onderlinge confrontaties, maar ook tegen de andere teams kunnen punten worden gepakt. Zo is FC Knal dit jaar voor de tweede keer aanwezig, zij wisten vorig jaar niet door te gaan naar de volgende ronde, en met Kullekiebullekie en Geen stap te veel treffen zij twee teams die vorig jaar de verliezersronde hebben bereikt, maar niet hogerop konden komen. Geen stap te veel verloor na strafschoppen van V.U.C.K, Kullekiebullekie won van Puntenpakkers United en van Net niet, maar verloor in de halve finale van El Muchos Manos. De verwachting is dat deze beide teams op basis van ervaring zeker de verliezersronde zullen halen, maar ook een kans bij de beste drie nummers vier is zeker een optie. De tip voor deze teams is wel: waak voor onderschatting. De drie nieuwe teams zijn weliswaar nieuw en met jeugdige spelers, maar de talenten die deze teams mogelijk bevatten zijn nog niet bekend. De top 3 in deze poule en vooral de strijd om de eerste plek zal vooral gaan tussen FC Mak An, FC Vullis en El Tigre. Vorig jaar behaalden ze alle drie de tussenronde. El Tigre en FC Vullis wisten door te stomen naar de finaleronde, voor FC Mak An was de tussenronde het, enigszins onverwachte, eindstation. De voorgaande jaren werd de finaleavond met speels gemak bereikt, wat er vorig jaar helaas niet in zat. Mak An heeft zich hiervoor aardig gerevancheerd door het winnen van de Lentink Play-offs jl. december. El Tigre en FC Vullis wisten vorig jaar dus beiden de finaleavond te halen, waar El Tigre de eerste wedstrijd vervolgens ook won van FC Vullis met 3-1. Het team van captain Iwan Bos, dat al jaren meedoet, werd vervolgens gestopt door de jongens van FC Wukong. Al met al een prima resultaat voor de mannen van El Tigre. FC Vullis zal er alles aan doen om dit jaar wederom de finaleavond te bereiken. De manschappen van captain Jan Heek kunnen dit rechtstreeks doen door op plek één te eindigen, al zullen zij daarvoor wel moeten knallen tegen met name El Tigre en FC Mak An. De tussenronde lijkt dit jaar het minstens haalbare. In wat voor uitslag zal de onderlinge strijd dit jaar eindigen?