Voorbeschouwing | Poule A en B onder de loep

Het BFV Toernooi staat weer voor deur. In aanloop naar dat BFV lichten wij elke week twee poules uit. Dit keer zijn poule A en B aan de beurt.
bfv_voorbeschouwingpouleaenbonderdeloep

Poule A

Met enkele onbekende teams in deze poule kunnen we weinig zeggen over de resultaten in deze poule. Borussia Moekmongd, El Toepoes, FC Recap, Ganz en Los Vamos zijn de wat onbekendere en originelere teams dit jaar. Over die voetbalkwaliteiten kan nog niet al teveel gesproken worden. Van Los Vamos is bekend dat zij al wel eerder mee hebben gespeeld onder de naam 'Dr bovenop', maar de naamsverandering duidt misschien wel aan dat zij toch meer ten onder gingen. De Greune Knuppels verloren van hun sterkhouders en zullen deze editie er alles aan moeten doen om hun doelstelling, de tussenronde, te halen. Gepaard met de nodige knuppels moet dit haalbaar zijn. Hoofdsponsor Lentink, al vele jaren deelnemer geweest met de oudere garde, heeft vanaf vorig BFV toernooi plaats gemaakt voor een jeugdig team. Zij mogen dit jaar voor de tweede keer meedoen met ditzelfde jeugdige team. In poule A hopen zij beter te eindigen dan vorig jaar, waar zij destijds in poule F een sterk deelnemersveld aantroffen. Dit jaar liggen er zeker kansen voor een betere eindnotering in de poule waar zij met Di Nokkio wel een tegenstander hebben die zij opnieuw zullen treffen. Verwacht wordt dat de eerste plaats in deze poule zal gaan tussen Di Nokkio en poulehoofd Soekeloekie. De 'gebroeders Bout en co' zullen onder toeziend oog van de altijd aanwezige naamgever Marcel Nokkie proberen de eerste plaats op te eisen van het altijd degelijke Soekeloekie. Eyecatcher dit toernooi wordt dan ook zeker de onderlinge confrontatie, of zullen beide teams gaandeweg punten gaan morsen? Onderschat niemand!

Poule B

Op het oog een mooie poule met gewaagde teams. Wat begon als poule des doods, werd later wat verzacht met teams als, de namen zeggen het al, Pak een punt en Schalke Nul Bier. Teams die voetballend vol overgave strijden, maar aan de bar nog het meeste weten te winnen. Starbalm FC wist vorig jaar in een sterke poule E helaas niet door te gaan naar de volgende ronde, door toedoen van onder andere de Dreamers en het Grillpaleis. Als zij dit jaar op de juiste momenten kunnen pieken, kan de zesde plek zeker haalbaar zijn. All Blacks en Atletico de Piep zorgen de laatste twee jaar voor oogstrelend voetbal in de Kuil, wat ook heeft geleid tot de halve finale voor All Blacks in de laatste editie. Atletico de Piep heeft door de jaren heen een jeugdiger team gekregen met grote talenten. Verwacht wordt dat deze twee jonge teams gaan strijden voor de eerste plek. Met het aantal toeschouwers die zij trekken zal het wel goed komen, de goed gevulde tribune zal ze naar de overwinning proberen te schreeuwen. Vincitori, Wordt Niks en De 3e helft zijn daarentegen lastig te bestrijden teams. Deze teams, met op het eerste gezicht veel generatiegenoten, hebben het al jaren teams lastig gemaakt. De tussenronde is voor hen allen minstens de doelstelling. Vincitori heeft met Stuivenberg en Vastenhouw spelers die in de top mee kunnen draaien, maar dat kan Wordt Niks ook niet worden ontzegd. Koelewijn is al jarenlang een begeerde speler door de drie clubs in Spakenburg en Schutte zal met zijn snelheid niet veel onder doen voor Usain Bolt. De Diekers van de 3e helft hebben met De Graaf een technisch bekwame voetballer in de gelederen en met de gebroeders Veldhuizen een aantal rotsen in de branding. Een poule waar een aantal mooie wedstrijden uit voort zullen komen, dat is zeker.