The Masters gaan voor vijfde toernooi zege

Ze hebben het toernooi vier keer gewonnen en hopen dit jaar een vijfde winst bij te kunnen schrijven. Jan de Graaf, Mark Kaffer, Geert de Graaf, Rogier Gilkes, Jamal Lachkar, Rafik el Hamdi, Ayhan Yelmer en Jan Pieter Hartog komen dit jaar uit voor The Masters. Laatstgenoemde vertelt ons over de prestaties van het team.
bfv_themastersgaanvoorvijfdetoernooizege

Mix van Kuil United en Rovas

'The Masters' is eigenlijk ontstaan uit een mix tussen de aanvallers van 'Kuil United' en de verdedigers van 'Rovas'. Beide teams hadden het toernooi nog nooit gewonnen en we dachten meer kans te maken als we onze krachten bundelden. Dat bleek terecht: het eerste jaar dat we meededen, toen nog als 'Masters of the Kuil', kwamen we gelijk in de finale. Die verloren we, maar het jaar daarop wonnen we het toernooi. De laatste keer dat we wonnen was in 2015, dus het wordt wel weer tijd...

Voor niemand bang

We zijn voor geen enkel team echt bang en hebben dan ook geen voorkeur voor de finaleavond. Bij de laatste acht en zeker bij de laatste vier zijn ze over het algemeen allemaal echt goed. Wij spelen ook liever tegen een iets betere ploeg, dan een waarvan we op voorhand al denken te winnen. Want wij hebben nog weleens dat er een klein beetje gemakzucht in de ploeg sluipt als het op papier makkelijk lijkt. Een speler van een ander team? Die willen we niet! We willen geen gekocht team. Alhoewel.. nu hebben we er ook twee gehaald.. maar dat komt ook omdat er een paar weggingen. En we willen natuurlijk wel kans maken!

De finale van 2009

Een wedstrijd die ik nooit zal vergeten was de halve finale van (volgens mij) 2009. Wij kwamen toen met 2-0 achter, waarvan één doelpunt eigenlijk helemaal geen doelpunt was. De bal ging langs de verkeerde kant van de paal door het net heen, maar kwam wel op het scorebord. Normaal gesproken heb je het dan verspeeld, maar we kwamen in twee of drie minuten tijd terug op 2-2. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met penalty's en wonnen we ook de finale. Dat is een moment dat me altijd bijblijft. Ik denk dat 'The Masters' nog wel een jaar of vijf aan het toernooi mee zullen blijven doen. Op een gegeven moment moet je natuurlijk wel de doelstelling bijstellen. Dan ga je vooral voor de gezelligheid en niet meer per se om te winnen. Maar zolang we kans maken blijven we sowieso meedoen. Ik denk dat we aankomende jaren de finaleavond nog zeker wel kunnen halen en ik denk ook dat we 'm zeker nog wel een keertje kunnen winnen!