Ons spel werd na afloop omschreven als magisch

Hoewel ze allen al een flink aantal jaren meedoen met het BFV toernooi, spelen de mannen dit jaar voor de vijfde keer in het bordeauxrode 'La Magica' tenue. En net als bij de vorige edities hopen ze ook dit jaar -zo goed en kwaad als het gaat- de finaleavond te bereiken. Ruben Bos praat ons bij.
bfv_onsspelwerdnaafloopomschrevenalsmagisch

'Onze doelstelling is duidelijk: de finaleavond'

La Magica bestaat sinds 2015. Dit jaar doen we dus voor de vijfde keer mee. Hiervoor speelden we al wel bij andere teams als Tikkie Takkie en Tosti Ârug. Het originele team bestaat uit Tom de Graaf, Jordi van de Vuurst, Hans Hartog, Jan Willem Duijst, William van Haneghem, Boy Mulder en ikzelf, maar elk jaar is er wel een speler bijgekomen of vertrokken. Zo vertrok onze keeper Boy naar FC Vullis, waar wij Robin voor in de plaats hebben gekregen. In het veld hebben we Luc en Wouter als versterkingen aangetrokken. Tijdens onze allereerste oefenwedstrijd wonnen we met 5-4 van FC Sjoek an m'n sjeedel. Na afloop werd ons spel door toeschouwers omschreven als 'magisch'. Met die lovende woorden zijn we op zoek gegaan en zo kwamen we terecht bij de bijnaam van AS Roma: La Magica. Dat eerste jaar deden we ook direct mee om een plek in de finaleavond, we kwamen uiteindelijk niet verder dan de tussenronde, maar deden onze naam wel eer aan. Zowel in 2016 als 2018 kwamen wij ongeslagen tot de finaleavond, dat zijn toch wel onze beste prestaties tot nu toe. Vorig jaar lukte dat in een poule met onder andere Vincitori, FC Vullis en viervoudig kampioen The Masters. Geen makkelijke opgave dus. Laatstgenoemde hebben we toen trouwens met 2-0 verslagen. Daarnaast wonnen we in 2016 met 3-0 van Cinzano. De overwinning was niet bijzonder, wel dat onze rooie verdediger alle drie de goals wist te maken. Onze doelstelling is duidelijk: de finaleavond. Hoe we die dan halen maakt ons geen bal uit.

De derde helft is voor ons minstens net zo magisch

Dit jaar spelen we in poule C met onder andere Het Grillpaleis, V.U.C.K., De B&A Boys, Lazio Coma en Match-Day. Onze kansen om direct de finaleavond te halen schat ik dit jaar niet zo hoog in, daarom zijn we voor deze keer ook tevreden met een plek in de tussenronde. Of we een speler van een ander team zouden willen? Die hebben we net binnen! Voor dit jaar hebben we de goaltjesdief van 'De Greune Knuppels' weten te strikken. En wie weet wat -of wie- ons in de toekomst nog te wachten staat. Die toekomst is er zeker. Ik gok dat onze deelname als La Magica nog wel een behoorlijk aantal jaar kan duren. Of we over tien jaar allemaal nog in de zaal van De Kuil staan durf ik niet te zeggen, onze 'Snieuw' heeft namelijk nogal veel last van blessures. Maar daar willen we nu nog niet over nadenken. En staan we er niet als speler? Dan wel als supporter. Want de derde helft is voor ons minstens net zo magisch