Het BFV is het WK van Spakenburg

Ze doen dit jaar voor de 18e keer mee met het BFV toernooi en zien hun grootste tegenstander in de scheidsrechters. Bij 'Lachuh met de Mannuh' draait het vooral om plezier 'maar op het veld gaan we altijd voor de winst' vertelt Marvyn de Graaf namens het team.
bfv_hetbfvishetwkvanspakenburg

'Op het veld gaan we altijd voor de winst'

Onze naam is ooit bedacht door onze toenmalige trainers Rick Hopman en Ruben Hartog. Die vonden dat je met ons wel kon 'lachuh'. We doen als 'Lachuh met de Mannuh' mee sinds 2002, dit wordt dus onze achttiende deelname. In 2001 hebben de meesten van ons al meegedaan, omdat er destijds op het laatste moment een team uitviel. Wij zijn toen gebeld om mee te doen met ons team Stroe 8, nadat we eigenlijk te laat waren met inschrijven. Waarom wij mee doen? Dat is heel simpel. Het BFV is het WK van Spakenburg, daar wil iedereen aan meedoen. De meesten van ons keken daar als klein kind al naar uit. Tegenwoordig doen we vooral mee voor de gezelligheid, maar op het veld gaan we altijd voor de winst.

Onder Jan Steen beleefden we onze beste jaren

In totaal hebben we zeven keer de finaleavond gehaald. Helaas zijn we nooit verder gekomen dan de eerste ronde op die avond, al waren we er wel meerdere keren dichtbij. Ons doel is altijd om de finaleavond te halen, maar we zijn ook tevreden als we de laatste week halen en minimaal één extra avond mogen aantreden. Daar gaan we ook dit jaar weer voor! Het lijkt ons leuk om de twintig jaar te halen. Hopelijk komt er ooit een 35 of 40+ toernooi, dan kunnen we nog langer door. De speler van 'Lachuh met de Mannuh' die andere teams zeker in de gaten moeten houden is Martin, aka 'de tovenaar van de Polynormbuurt'. Hij kan dingen met de bal die hij soms zelf niet eens snapt. We spelen al jaren met dezelfde jongens. Als er door blessures of andere omstandigheden jongens bij moesten komen dan waren dat altijd gezellig 'mannuh' waar je mee kon 'lachuh'. Wij vinden dat teams gewoon bij elkaar moeten blijven, vooral vriendenteams. Een speler ergens weghalen zouden wij niet doen, maar als we iemand terug zouden mogen halen is dat onze oude coach Jan Steen. Onder hem beleefden we onze beste jaren.

Over en weer werd gescoord

We hebben zoveel mooie wedstrijden gespeeld en avonden beleefd, daar kunnen we wel een boek over schrijven. Onze meest memorabele wedstrijd was die tegen Equipo Ideal in de finale van de tussenronde in (denk ik) 2005. Het was de laatste wedstrijd voor de loting van de finaleavond. De wedstrijd werd 1-1 en toen kwamen er penalty's. Er kwamen steeds meer mensen kijken omdat de loting maar op zich liet wachten. Over en weer werd gescoord en werden beslissende doelpunten gemist, waardoor we weer opnieuw konden beginnen. In totaal werden er 27 penalty's genomen. Onze keeper Sjaak pakte bij 10-11 de penalty van Peter 'Kaffer', waardoor wij doorgingen. Daarna hebben we groot feest gehad tot in de late uurtjes, wat ons op de finaleavond zeker niet ten goede kwam.