Frank van Twillert over zijn eerste toernooizege

Maar liefst negen keer stonden ze in de finale, vaker dan elk ander BFV team tot nu toe. Vier keer wonnen ze het toernooi, waarvan alle vier met penalty's. Frank van Twillert vertelt over zijn tijd bij Kama Sutra, het team dat vorig jaar een punt achter hun BFV dagen heeft gezet.
bfv_frankvantwillertoverzijneerstetoernooizegeselecteren

Debuut op 15-jarige leeftijd

Ik was vijftien toen ik voor het eerst meedeed met het BFV toernooi. De eerste jaren heb ik met verschillende teams meegedaan. Op een gegeven moment vroeg Stefan Spring in 't Veld mij voor Kama Sutra. Daar ben ik niet meer weggegaan. Dat is zeker meer dan twintig jaar geleden. In totaal komt het dan op 27 jaar. Ik ben er trots op zoveel jaren te hebben meegedaan. In die periode hebben we vier keer de titel gewonnen en nog eens vijf keer de finale verloren. Daar koop je niks voor, maar er kunnen weinig teams zeggen dat ze negen keer in de finale hebben gestaan. Ik denk zelfs dat alleen wij dat zijn. Al had ik er liever vijf gespeeld en vijf gewonnen.

Toernooiwinst met Kama Sutra

Voor mij is het BFV toernooi een combinatie van prestatie en gezelligheid. Elk team wil graag winnen, maar als dat niet lukt vergoed de gezelligheid een hoop! Vorig jaar hebben we met Kama Sutra voor het laatst meegedaan, maar misschien doe ik dit jaar nog met een ander team mee. Dan zal de eerste doelstelling zijn om de finaleavond te halen. Op die avond moet je een beetje geluk hebben en is van alles mogelijk. Als je zoveel jaren meedoet, dan vergeet je toch best veel momenten, maar de eerste keer dat we het BFV wonnen met Kama Sutra vergeet ik nooit. We wonnen met penalty's, zoals alle vier de keren, en dit hebben we tot in de late uurtjes gevierd. Maar het mooiste is toch wel om zoveel jaar elke zomer weer met je vrienden mee te doen aan het BFV. Eerst volle bak de wedstrijden spelen en dan lekker een biertje drinken in de kleedkamer en daarna aan de bar.