Door de ogen van… (6)

Zaterdag wilde ik nog even een lekkere karbonade bij Jaap gaan halen, maar mijn vrouw vond dat ik er wel genoeg rondloop in deze tijd van het jaar. We zijn gaan shoppen in Bataviastad, bah! Ze vertelde mij dat er uitverkoop was, kom je terug met een jas van ruim 300 euro. Ach ja, gelukkig is het weer dinsdag: tijd voor de verliezersronde.
bfv_doordeogenvan6

Dinsdag

Een goed gevulde tribune met vooral veel jonge meiden die hun helden van Puntenpakkers United en Los Machos in de openingswedstrijd aan kwamen moedigen. De jongens waren hierdoor ook een beetje van streek denk ik, want in een weinig spannende wedstrijd bleef de stand 0-0. Los Machos nam de penalties vervolgens beter en zij mochten springen en juichen. Hierna zag ik de Jägermaestro's in actie, maar zij leken met het hoofd al weer bij de Jägerbombs te zitten. KullekieBullekie wist eenvoudig door te stomen. De wedstrijd hierna leverde onverwachts veel spektakel op. DéKa domineerde tegen Borussia Moekmongd, maar wist niet te scoren. En dan valt het doelpunt aan de andere kant. DéKa wist dit nog te repareren, maar ook zij vlogen er na penalties uit. De wedstrijd tussen V.U.C.K. en de Greune Knuppels ging niet door. De Knuppels trokken zich terug, V.U.C.K. bekerde door. Opmerkelijk is de geluidsstilte rond de Knuppels sinds woensdag 26 juni. Ik hoop dat het goed gaat met die jongens.

Dit valt me niks tegen

Zo, na drie wedstrijden moet ik zeggen: dit valt me niks tegen. Wel heb ik medelijden met degene die deze avond gaat winnen. Zij spelen morgenavond om 19.00 direct tegen The Masters. Een pittige kluif! Net Niet - Puur Genieten leverde veel spektakel op. Waar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel is er daarna van het thuisteam niets meer vernomen. Toen ik in de app keek zag ik dat Net Niet een ongerechtigde speler had opgesteld. Helaas, zo verliest deze avond een sympathiek team. De laatste achtste finale zorgde voor een ongekende sensatie: As wullie maor sjik hen leverde een geweldige prestatie door Vincitori met ondere andere routinier, Peter Vastenhouw, uit het toernooi te knikkeren. Snel door naar de loting voor de volgende ronde. Los Machos werd geloot tegen de routiniers van V.U.C.K. en wat een geweldige pot voetbal was dit. Los Machos kwam verdiend voor en zette vervolgens goed druk op. V.U.C.K. voetbalde hier goed onder vandaan en wist gelijk te komen. De slotfase was voor V.U.C.K., waarin zij in de slotseconden via Van Leeuwen toch de winnende treffer wisten te maken. KullekieBullekie had vervolgens weinig moeite met As wullie maor sjik hen, wat hebben deze mannen een leuk toernooi meegedraaid. Dipa FC had geen moeite met Puur Genieten en ging voor het doelsaldo, al heeft dat natuurlijk geen nut in deze fase. Borussia Moekmongd wist tegen Match-Day heel goed om te gaan met de druk, wat hebben zij een geweldige keeper op dat hok staan. Maar gun Match-Day niet teveel kansen, want dan prikken ze er alsnog één in, en dat gebeurde dan ook.

De mannen van rooie Raoul (die niet aanwezig was) tegen de mannen van Chris Steen.

De loting voor de finales leverde twee fantastische wedstrijden op: Dipa FC - V.U.C.K en KullekieBullekie - Match-Day. Ik ben vanavond zeer gecharmeerd geraakt van de jonge heren van Dipa FC, het voetbal is geweldig wat ze laten zien. Ook de wedstrijd tegen V.U.C.K. was om in te lijsten en werd terecht gewonnen. De finale wacht. Maar wie wordt de tegenstander? KullekieBullekie beleefde een goede avond, maar moest wel af zien te rekenen met het sterke Match-Day. En dat lukte, helaas voor hen, niet. Bij een 0-2 stand werd de aansluitingstreffer nog gemaakt, maar na de 1-3 was het over en uit. Een heerlijke finale wachtte. De mannen van rooie Raoul (die niet aanwezig was) tegen de mannen van Chris Steen. De wedstrijd ging lang gelijk op, kansen over en weer. Toch was het een schuiver van Steen, die de voorsprong opleverde en die niet meer uit handen werd gegeven. De mannen van Match-Day voetbalden het professioneel uit en wonnen daarmee de verliezersronde. Die Steen heeft zijn titel te pakken, of is hij op zoek naar meer? Morgen om 19:00 mogen zij het opnemen tegen The Masters. Wat een heerlijk begin van de tussenronde. Ik ga weer voor een team van de avond: Dipa FC. Hier hoop ik nog vele jaren van te genieten. Tot morgen!