Door de ogen van… (5)

Zo, de week is weer doormidden. Er komen nog twee geweldige poule avonden aan. Wie beslist poule C? En hoe eindigt het onderin poule E? Ik kijk er naar uit.
bfv_doordeogenvan5

Donderdag

Vanavond valt de beslissing in poules C en E! Het belooft een mooie voetbalavond te worden, die wordt afgetrapt met poule C. De B&A Boys winnen op hele knappe wijze van Match-Day, maar weten vervolgens niet de punten te pakken tegen La Magica en het GrillPaleis. Ze eindigen als 4e in de poule en mogen stilletjes hopen op de tussenronde. Match-Day verloor zowel van de B&A Boys als van het GrillPaleis, de wedstrijd om des keizers baard won het met 1-0 van La Magica. Match-Day eindigt op plek 5 en kan zich klaar gaan stomen voor de verliezersronde. Die aanvoerder gaf voor het toernooi aan dat hij alleen meespeelt voor de titel, maar welke titel bedoelt hij nou? Ik zal het hem eens gaan vragen. Lazio Coma kwam vanavond niet in actie maar bereikte wel de tussenronde, samen met La Magica. La Magica? Ja zeker, want naast de winst op de B&A Boys verloren zij hun eerste twee wedstrijden in deze poule van GrillPaleis en Match-Day. Noemenswaardig is de knappe tweede plaats voor La Magica in deze sterke poule. GrillPaleis blijft ongeslagen en plaatst zich direct voor de finaleavond om hun titel te gaan verdedigen. In poule E werd het nog zeer spannend. Zowel de Dreamers als Lachuh met de Mannuh konden nog plek 1 weten te bemachtigen. De Dreamers hoefden nog maar twee wedstrijden te spelen en wisten deze beide te winnen, Puur Genieten en All Bekers werden aan de kant geschoven. Lachuh met de Mannuh kon gelijk komen, maar dan moesten zij wel 9 punten zien te pakken. Er werd gewonnen van Puur Genieten en As wullie maor sjik hen, maar de 9 punten werden niet voltooid door het gelijke spel tegen de Hekkesluuters. Voor de Hekkesluuters betekende dit alweer het derde gelijke spel. Zij verloren vervolgens in een knotsgekke wedstrijd van Puntenpakkers United. Met naar mijn mening belachelijk gedrag was deze nederlaag meer dan terecht. All Bekers verloor van de Dreamers, maar door de overwinning op Puntenpakkers wisten zij nog heel knap de 3e plek te pakken, die recht geeft op de tussenronde. Ik weet niet hoe, maar ze flikken het wel gewoon. De avond is weer voorbij. Zowel binnen als buiten het veld was het een hectische avond. Voordat de avond begon stonden ze nog samen gelijk, na deze avond heeft het GrillPaleis met drie overwinningen heel duidelijk gemaakt dat zij toch weer een grote kandidaat zijn voor de titel. Wedstrijd van de avond: La Magica - GrillPaleis (0-2).

Vrijdag

Vrijdag: De laatste pouleavond van deze 38e editie is aanstaande. Mijn vrouw begint te morren maar toch krijg ik het weer voor elkaar: "Het is nog maar 4 avondjes schat". En ja hoor, daar ga ik weer. De avond trapt af tussen Soekeloekie en de Knuppels. Een bloedeloos gelijkspel is het resultaat. De Knuppels vochten deze avond voor de tussenronde maar doordat het vanavond alleen van Recap wist te winnen is de verliezersronde een feit. Lentink weet vervolgens te winnen van FC Recap en van de Knuppels. Wel verliest het van Soekeloekie. Ondanks het verlies mag het zich met 18 uit 7 groepswinnaar noemen in poule A. Onderin deze poule is het Borussia Moekmongd die zich plaatst voor de verliezersronde. Ze kwamen niet in actie maar plaatsen zich met 4 uit 7 voor dinsdagavond. In poule D wist FC Knal haar eerste 3-punter te pakken. Door onder andere een goal van Knal eindigen zij op plek 7, helaas niet genoeg om te eindigen als beste nummer 7. Poule F sloot de laatste pouleavond af, op een fantastische wijze. Ik moet zeggen dat ik fan geworden ben van Varselona. De manier hoe zij tegen Bafana Bafana hun eerste BFV goal vierden was werkelijk waar fantastisch. Met 0 punten, 33 doelpunten tegen en 1 doelpunt voor doe ik mijn petje en bril af voor deze jongens. Doel voor volgend jaar lijkt mij duidelijk, zorgen voor minstens een punt. Ook stond The Masters tegen The Bimbro's op het programma, een wedstrijd om plaats 1 in poule F. Helaas eindigde deze wedstrijd in 0-0, wat in het voordeel van The Bimbro's was. The Masters laat met deze selectie wel zien dat het voor de titel gaat. Waar Hartog in zijn interview aangaf geen andere jongens erbij te willen betrekken deed mij dit vanavond toch weer verbazen. De harde kern van de viervoudig kampioen zag vanaf de bank zichzelf plaatsen voor de tussenronde, daar nemen zij het op tegen de winnaar van de verliezersronde. De poulefase zit erop, het echte werk gaat nu beginnen. Maandag zal er door enkele teams geoefend worden in de Kuil, als ik het thuis voor elkaar krijg ga ik zeker even een kijkje nemen. Dinsdag de verliezersronde met onder andere Match-Day, V.U.C.K. en Vincitori. Weet één van hen hun favorietenrol waar te maken? Succes! Wedstrijd van de avond: Bafana Bafana - Varselona (2-1)