Door de ogen van… (25)

BIZAR! WAT EEN AVOND! EL TOEPOES WINT HET BFV 2023!
bfv_doordeogenvan25

Leon aan de pils

Wat een avond! Maar dat begon al toen ik op de fiets zat richting De Kuil. Vlak voor aankomst zie ik bij bushalte Blauwe Reiger 4 mannen lopen. Alle 4 hebben ze een bril op. Zelf ken ik 2 van die mannen, maar die dragen helemaal geen bril in het dagelijkse leven. “Raar!” was het eerste dat ik tegen mijzelf zei. Goed, fiets tussen de aangegeven hekken en om 18:30 stipt aan de bar. Warm draaien voor hetgeen wat komen gaat. Om mijn voorspelling waar te maken moest The Masters winnen van Lentink. Dat ging niet geheel eenvoudig. Lentink liet zien toch wel aardig te kunnen ballen, maar wist niet te scoren. Ja, zelfs Edgar lukt dat niet. Datzelfde bleek voor The Masters. De brilstand staat na 15 minuten op het bord. Na penalties trekt The Masters hem toch nog over de streep. Lentink kan aan het bier. Beenveeg FC en Friesstylers lijkt wel een kopie van de pot hiervoor. Friesstylers weet de verwachtingen weer niet waar te maken. Ik zou het al in mijn vorige column. Vaak fluitend naar de finaleavond maar dan bezwijken onder de druk. Ik hoop dat ze het aankomend jaar verder gaan schoppen na een jaar zaalvoetballen op hoger niveau. Beenveeg FC is de verrassing en dat zijn zij ook vanavond. Na 15 minuten staat ook hier de brilstand op het bord. De keeper van Beenveeg krijgt van mij de credits. Kootstra daarentegen, ik voorspelde namelijk een hoofdrol in de penaltyserie voor hem. Beenveeg wint in ieder geval na penalties van de Friezen. Net Niet tegen WelBijWim. In de wandelgangen begreep ik dat er wat commotie is ontstaan na mijn vorige column. Het gevalletje '3 jongens van buiten de dorpsgrenzen' heeft toch wat wenkbrauwen doen fronzen. Net Niet en WelBijWim houden elkaar overigens in evenwicht en ook hier moet penalties het beslissen. De uitstekend keepende Jauke Beekhuis onderscheidt zich en Net Niet is door naar de kwartfinales. De volgende wedstrijd is er een tussen Wordt Niks en publiekslieveling Loks. Ik had meer van het Wordt Niks van Walter verwacht maar daarentegen is de prestatie van Loks ook knap te noemen. Na penalties winnen zij, met weer een hoofdrol voor doelman Henk Jan, van Wordt Niks. Loks door, Wordt Niks naar huis. Ik vraag me af wat die gasten vooraf met elkaar hebben gegeten. Dan moet iets niet goed zijn geweest. De eerste 4 wedstrijden eindigen in 4 maal 0-0. Die 4 mannen met die bril bij de bushalte waren eigenlijk dus gewoon een teken. Had ik maar wat ingezet op die wedstrijden. Leon tegen Toepoes is de vijfde wedstrijd van de avond. Leon bewandelde een mooie weg maar helaas komt dat ten einde in de eerste ronde op de finaleavond. In mijn vorige column heb ik ze wat credits gegeven en dat had ik misschien niet moeten doen. Dat was namelijk het recept om de finaleavond te bereiken. Na een behoorlijk spannend potje wint Toepoes met 3-2. Toepoes door. Leon aan de pils.

Met twee vingers in de neus

All Blacks tegen Repairs had ik liever wat later in het toernooi gezien. Maargoed, in de eerste ronde is ook oké. Met twee vingers in de neus schoot All Blacks naar de finaleavond, maar na één potje is het dan alweer voorbij. De beste keeper van de poulefase kan zich in de penaltyserie niet onderscheiden tegen het meest productieve team van de poulefase. Repairs wint na strafschoppen met 5-4. De Piep tegen All In FC benoemde ik als mindere teams. Moet ik wel direct zeggen dat ik verrast werd door laatstgenoemde. De Piep verliest met 0-2 en All In gaat door. Match-Day tegen Mâk ân had zomaar eens de finale kunnen zijn. Normaal gesproken groeit het team van Steen in deze avond maar daar had het met de vroege confrontatie met Mâk ân geen tijd voor. Na een bijzonder 'sssst' gebaar van Steen naar het publiek speelde Match-Day niet tegen 5 maar tegen 500 man. En de credits deze wedstrijd naar verdediger Erik de Graaf. Hij maakte beide doelpunten en schoot de regerend kampioen uit het toernooi. In de kwartfinales waren er mooie ontmoetingen. De eerste twee werden beslist na strafschoppen. The Masters won van Beenveeg FC, El Toepoes won van All In FC. Bijzonder te noemen is de stunt van Net Niet. Zij versloegen binnen de reguliere speeltijd FC Mâk ân en gaven het signaal: wij gaan voor de titel. Repairs n More schoot vervolgens Loks uit het toernooi en de halve finalisten waren bekend. Net Niet versus El Toepoes en Repairs n More tegen The Masters. Eerstgenoemde werd beslist na penalties in het voordeel van El Toepoes. Net Niet had de overhand, maar wist het dit keer net niet binnen de reguliere speeltijd te beslissen. Tijdens de strafschoppen was het een onderling duel tussen doelmannen Beekhuis en Goossensen, waar laatstgenoemde er met zijn team met de winst vandoor ging.

El Toepoes kroont zichzelf tot kampioen van het BFV 2023!

Repairs n More tegen The Masters was genieten geblazen. Ondertussen was zelfs Steven Bergwijn aandachtig toeschouwer geworden vanaf de bank van The Masters. Grappig dat zulke jongens als Van de Beek en hij naar het WK van Spakenburg komen kijken. The Masters wint deze wedstrijd met 2-1 en is daarmee één overwinning verwijderd van hun vijfde ster. De finale tussen El Toepoes en The Masters was bloedstollend spannend. Het is ondertussen 23:35 en beide matadoren betreden het veld. Zie ik dat nou goed? Twee Nsingi's in de opstelling bij Toepoes. Oh nee! Het is Tim Koekje met zijn welbekende pruik. Fantastisch! “Koek hee-hee-hee! Koek hee-hee-hee! Koek hee-hee-hee!” zingt mijn vrouw. Mooi joh! Ik moet zeggen; dit jaar is toch wel het jaar van de meevoetballende doelman. De kracht van Toepoes zit hem in doelman Goossensen. Sterk in de goal maar nog sterker in balbezit. Knap! The Masters is het gehele toernooi al degelijk en verzuimt om de finale te beslissen. De van de Dreamers overgekomen verrassing krijgt tot driemaal toe een mega kans, maar krijgt hem niet in het netje. Daar zal hij niet lekker van 'gedreamt' hebben. Goed, eindstand 1-1. Tijd voor penalties! Lokale tijd is dan 23:55. In de penaltyserie krijgt uitgerekend Koekje de kans om het toernooi te beslissen. Vanwege de uitstekend keepende Kos lukt dit hem niet. Vervolgens schieten zowel Gilkes als Van Gullik de bal over het doel van Michel, waardoor Franslyn Nsingi (ja, leest het goed) het BFV van 2023 beslist. El Toepoes kroont zichzelf tot kampioen van het BFV 2023!

Het WK van Spakenburg is een unicum

Ik voorspelde een vijfde ster voor The Masters maar sloot verrassing Toepoes niet uit. Een megastunt, en dat zonder sterspeler Jordy Ruizendaal. Complimenten naar The Masters; op deze leeftijd nog de finale bereiken is uniek. Ik zie hen graag volgend seizoen weer terug! Evenals de andere 53 teams. Het WK van Spakenburg is een unicum en dat moeten we met elkaar zo houden. Vanaf mijn kant bedank ik jullie voor het lezen, wens ik jullie een goede vakantie en zie ik jullie hopelijk volgend seizoen weer terug. We zien elkaar! De BFV Watcher.