Door de ogen van… (22)

The Finals! Of nou ja, voor de verliezers dan. De laatste week van het BFV Toernooi gaat in ieder geval van start. We beginnen met de verliezersronde. Ik ga me heel voorzichtig toch aan enkele voorspellingen wagen.
bfv_doordeogenvan22

Al is EasyBoys favoriet, onderschat FC Vullis niet

De avond wordt afgetrapt door de Dreamers tegen de Sluipschutters. De Dreamers werden zesde in de poule met onder andere 4 verliespartijen. In mijn ogen missen ze creativiteit, hopelijk kunnen de Beukers broers hier nog wat aan doen. Sluipschutters werden weliswaar vierde in de poule, maar helaas niet goed genoeg om zich meteen te plaatsen voor de tussenronde. Ook zij missen deze editie in mijn ogen creativiteit. Ze scoren heel mooi tien keer tegen Kakwang, maar in de overige 7 wedstrijden scoren ze slechts vier keer. Toch denk ik dat zij wel van deze Dreamers gaan winnen, al is het maar nipt. EasyBoys en FC Vullis scoren in bijna alle statistieken redelijk gelijk en al is, denk ik, EasyBoys de favoriet, onderschat Vullis zeker niet. Dat rijmt, toeval. Met Thim en Zeger hebben ze een paar hele sterke spelers staan. Toch ga ik voor een winstpartij voor EasyBoys en een rode kaart voor coach Jan Heek op de bank. Olympique Leon en de Kuutebieters nemen het in derde achtste finale tegen elkaar op. Vorig jaar was dit meteen de eindronde van Leon. De Kuutebieters wisten nog de halve finale te bereiken. Toch doet Leon het dit toernooi iets beter. Ik verwacht een zware strijd waarin de pingels uiteindelijk beter genomen worden door de Kuutebieters. Meneer Hilhorst zal, als hij natuurlijk durft, deze penaltyserie beslissen.

Sluipschutters is favoriet

Oheerenveen mag proberen zich te revancheren tegen The Eagles. In de poule werd de eindstand 0-3. The Eagles zullen proberen om er dit keer in ieder geval een schaaltje vleugels aan over te houden en ik denk dat ze dit gaat lukken ook. Eindstand: 0-4 voor The Eagles met twee goals van Fuentes. Vincitori en Catenaccio 2.0 eindigden beiden op 11 punten en kwamen hierdoor beide op plek vijf uit in poules B en E. Wat opvalt is dat Catenaccio hierin wel vele malen vaker heeft gescoord dan Vincitori, al hadden zij natuurlijk geen FC Kakwang tegenover zich staan. Met Arnout er dit keer weer bij wordt het een makkelijke prooi voor Catenaccio. Club Buuge krijgt het als beste nummer zeven op voorhand erg lastig tegen elke tegenstander, al zullen ze uit de vorige confrontatie met La Magica iets meer vertrouwen halen. Met 1-1 schoten beide teams niet veel op, maar als dat dit keer weer de eindstand is, kunnen zij proberen de Romeinen na penalties te verslaan. Ik denk echter niet dat dit gaat gebeuren en dat La Magica er met de overwinning vandoor zal gaan. Ook WhaMoeJie treft in Joga Bonito een tegenstander die zij in de poulefase al hebben getroffen. Hierin werd het 1-1 en om nou te zeggen dat er één team veel beter was is een beetje overdreven. Beide teams hadden mazzel dat zij in een mindere poule C uitkwamen om zo de verliezersronde te halen. Ik verwacht een overwinning voor WhaMoeJie. In de laatste achtste finale treffen Sjoek an m'n Sjeedel en Lachuh met de Mannuh elkaar. Sjoek verspeelde een tussenronde plaats met gelijke spelen tegen Krijtbord en Vincitori, terwijl Lachuh met de Mannuh op het laatste moment nog de verliezersronde wist te halen door op doelsaldo over Bacardiff City heen te gaan. In mijn ogen is Sjoek de grootste kanshebber om tegen de Sluipschutters in de finale uit te komen, als de loting tussendoor hen niet eerder laat treffen uiteraard. Eerst moeten zij afrekenen met deze tegenstander en dat gaat lukken door twee doelpunten van Jan van Triest. Hoe de volgende wedstrijden uitpakken zal gissen worden door het systeem van opnieuw loten na elke ronde. Voor mij blijft de topfavoriet wel de Sluipschutters, op de voet gevolgd door Sjoek. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat de winnaar van deze avond het in de tussenronde op gaat nemen tegen Borussia Dorstig. Geen makkelijke opgave!