Door de ogen van… (21)

De week van de beslissingen! Houden Dorstig, El Toepoes en Match-Day stand? Het belooft een spannende week te worden!
bfv_doordeogenvan21

Maandag

In mijn ogen de minste avond van deze week, maar door mijn opmerking over 'een avondje middenmoot' leken vooral drie teams bijzonder gedreven: FC WelBijWim, The Eagles en Lentink streden voor wat ze waard waren en pakten deze avond de volle buit. Al waren de tegenstanders natuurlijk niet de sterkst mogelijke, maar je moet het toch maar even flikken! FC Kakwang scoorde warempel nog hun tweede doelpunt van het toernooi, maar met gemiddeld 1 tegendoelpunt per 2 minuten sluiten zij helaas af in mineur. Wie weet kan Kraaij Junior met behulp van vader Kraaij volgend jaar nog een paar aanwinsten presenteren. Als je 1000 euro betaalt om 2 weken de uitslag van de derby te laten staan, kan er ook wel wat geld worden gebruikt om spelers te halen. Wedstrijd van de avond: FC WelBijWim - Schalke Nul Bier (4-0). Toch nog een gratis schaaltje vleugels deze avond!

Dinsdag

Vanavond toch maar een keer de auto gepakt naar de Kuil, toch een kleine stok achter de deur. Gisteren heb ik toch weer een paar biertjes gedronken, vanavond is dat niet de bedoeling. De bank sliep niet zo lekker vannacht. Vol verwachting ging ik zitten voor met name The Masters en Friesstylers. De opdracht voor beide teams is duidelijk: winnen en doelpunten maken! Het winnen ging The Masters goed af, al bleven de extra doelpunten helaas uit. Friesstylers liet punten liggen tegen FC Vullis, maar scoren deden ze dan weer wel beter, 10 doelpunten tikken lekker aan. The Masters komen donderdag weer in actie en Friesstylers vrijdag, de opdracht blijft hetzelfde. Lazio Coma pakt 3 belangrijke punten en gaan zo goed als zeker richting de tussenronde. Het verschil tussen de top 4 en de 5 teams daaronder is vooral in poule C erg duidelijk. Sjoek an m'n Sjeedel pakt weer hele belangrijke punten, voor hen wacht vrijdag nog een belangrijke avond om de tussenronde te halen. Wedstrijd van de avond: Masters -Lazio Coma (1-0)

Woensdag

Nu gaat het er om! De beslissing valt in de poules A en F, en een paar hele belangrijke wedstrijden in poule D voor Repairs n More en Loks Aorstezom om de koppositie te pakken. Vol van energie fiets ik weer richting de Kuil, ik heb er zin in! Dave, zet m'n karbonade maar vast klaar! Loks Aorstezom vecht voor wat ze waard zijn, maar laten het liggen tegen Lachuh met de Mannuh. Hierdoor wordt de wedstrijd tegen Repairs n More er helaas niet één waarbij beide teams nog eerste kunnen worden. Repairs deed precies wat ze moesten doen, ze winnen drie keer en gaan direct door naar de finaleavond, Wordt Niks wordt veroordeeld tot de tussenronde. In poule F kon nog van alles gebeuren, alle wedstrijden waren belangrijk. Net Niet haalt de tussenronde door 7 punten te pakken tegen drie directe concurrenten, een prestatie van formaat! Beenveeg voegt zich ook bij hen in de tussenronde. Dreamers werd kind van de rekening en liet pijnlijk zien de creativiteit te missen die nu bij The Masters rondloopt. De verliezersronde is voor hen als team eigenlijk te laag, al wil ik nog weleens zien of zij deze kunnen winnen. The Eagles gingen lekker vanavond en moesten nog één keer winnen om de tussenronde te halen. Helaas was de tegenstander Mak An en zij zouden met winst meteen naar de finaleronde gaan. Uiteindelijk een boeiende wedstrijd, waarin Mak An toch aan het langste eind trok en eerste wordt in de poule. Remember Tomorrow wipt over WelBijWim heen en gaat naar de tussenronde. WelBijWim moet nog even afwachten, maar 15 punten lijken mij zeker genoeg om bij de beste nummers 4 te eindigen. All Blacks, Mak An en Repairs n More zijn al zeker van de finaleavond, aan kwaliteit dus zeker geen gebrek volgende week donderdag! Wedstrijd van de avond: geen. Ik kan simpelweg geen keuze maken tussen Net Niet - Beenveeg, Repairs -Loks en Mak An -Eagles. Heerlijke voetbalavond, ik kijk al uit naar morgen.

Donderdag

Wat een avond! Houdt Dorstig plek één vast of wipt er nog iemand overheen? Borussia Dorstig deed precies wat er verwacht werd, maar scoorde uiteindelijk te weinig. Atletico en Lentink gingen er vol voor en uiteindelijk deed Atletico dit uitstekend door in de onderlinge wedstrijd maar liefst 6-0 van Lentink te winnen, en uiteindelijk de kers op de taart te zetten door met een schaal vleugels winst ook nog eens eerste te worden. Chapeau! Catenaccio 2.0 kon de tussenronde nog halen, maar miste deze avond overduidelijk de jongste zoon van hoofdsponsor TaxaTed. Oudere broer Julian bezorgde uiteindelijk Catenaccio nog de verliezersronde met een hattrick tegen Geen Paniek. The Masters deden precies hetzelfde als dinsdag: alles winnen, maar met te weinig doelpunten. Met 22 punten wordt je haast altijd eerste in de poule, toch zullen zij dit keer via de tussenronde naar de finaleavond moeten gaan. Wie weet helpt een torentje voor de wedstrijd wel om iets meer te scoren. The Yellow Ones en Lentink pakken de punten die nodig zijn voor de tussenronde en er wordt afscheid genomen van Bafana Bafana. Veel plezier in Zuid Afrika mannen! Wedstrijd van de avond: bovenstaand. Om in een directe strijd voor de eerste plek met zo'n monsterscore te winnen is bewonderenswaardig. Klasse gedaan door de mannen van Wesley Mink. Hij wist zich in BFV Proat heel makkelijk in de underdogpositie te manoeuvrere, maar met Atletico moet men zeker rekening houden.

Vrijdag

De aller, aller, allerlaatste poulewedstrijden van deze 40e editie. Vol verwachting kijk ik naar Friesstylers en ik ben blij dat ik de weddenschap op Instagram niet ben aangegaan. Alles wordt namelijk gewonnen en ze flikken het daarom om over Match-Day heen te gaan. Ze lieten het nog lang spannend worden tegen Sjoek totdat de bevrijdende 2-0 erin vloog. Mijn felicitaties aan Joel 'Cock' en de zijnen, al telt de keuze om geen weddenschap aan te gaan ook nog enigszins als een juiste voorspelling. Grillpaleis wordt de lachende derde en stuurt Vincitori, Vullis en Sjoek richting de verliezersronde. In poule D lieten de Kuutebieters het helemaal liggen, al waren 15 punten waarschijnlijk ook niet genoeg geweest voor de tussenronde. De rest van de wedstrijden gingen nergens meer om, al wisten Lachuh met de Mannuh zich nog net te plaatsen voor de verliezersronde door een gelijkspel tegen de Bieters. Ook Krijtbord prees zich nog gelukkig met een punt tegen Sjoek, waardoor de B&A boys (waarschijnlijk voor het eerst in hun deelname aan het BFV) laatste worden in de poule. Wedstrijd van de avond: Buugbeer - FC Vullis (1-0) No words needed! Al hielp het Buugbeer helaas niet om door te gaan naar een volgende ronde.

Zondag

Grappig dat ik steeds vaker onderwerp van gesprek wordt in het programma van vrienden Irfan en Jos. Ook de Watcher kan soms wat over het hoofd zien, meneer Selimi, De naam die de hoofdtrainer van Spakenburg benoemd is overigens niet de naam achter de BFV Watcher. Je gaat het namelijk pas zien als je het door hebt. Ik heb zojuist ook de loting voor de verliezersronde en de tussenronde gezien, en er zitten hele leuke potten tussen! Maar hier kom ik in een volgend stuk nog even op terug. Dinsdag ben ik weer terug in De Kuil voor de verliezersronde, met voor mij wel één overduidelijke favoriet: De Sluipschutters. Hopelijk nu wel weer met Sem Scholten in de gelederen. Tot dan