Door de ogen van… (20)

Sjongejonge! Mijn vrouw begint te dreigen met een paar extra maandagavondjes weg als het BFV Toernooi is afgelopen, maar dan wel bij de AA. Die extra maandagen in dat speelschema zijn op zijn zachtst gezegd niet heel best.
bfv_doordeogenvan20

Maandag

Met mijn 0.0 in de hand loop ik richting het veld. De Kuutebieters beginnen en dat doen ze heel prima. Twee winst en een verlies tegen Wordt Niks, daar valt mee te leven. Wordt Niks blijft mijn favoriet, maar het team van Ali Berlusconi zit op de loer. Ik kijk uit naar donderdag. Misschien dat EasyBoys een heel belangrijk puntje hebben gepakt tegen het huidige poulehoofd. In poule E houdt MATCH-DAY het hoofd koel. GrillPaleis valt erg tegen, ik noemde het zelf al vergaande glorie. Friesstylers en Sjoek profiteerden en wonnen van de kampioenen van toen. Wedstrijd van de avond? Wordt Niks - Repairs n More (1-1). Felle strijd met precies de goede uitslag. Na afloop zag ik Ali richting de regiekamer sprinten, net als ik dat vroeger zelf deed. Wat daar is gezegd maak ik liever niet bekend.

Dinsdag

Vanavond de laatste poulewedstrijden van All In. Hoe gaan ze dat doen met zoveel geblesseerden? Het antwoord? Redelijk. Met 4 punten uit 3 wedstrijden pakken zij voorlopig de eerste plek, maar daar kunnen er nog wel wat overheen. De Sjemerlampen doen wat zij moeten doen tegen de al uitgeschakelde mannen van Stella en Vuurspoor. Beenveeg nestelt zich in de top en is een serieuze kandidaat voor de tussenronde, net als Net Niet. De winnaars in poule A vanavond zijn overduidelijk Remember Tomorrow en Goeie Jongens, al is het enige smetje wel het gelijkspel van de 'bad' boys tegen Mufase. Voor een zekere poulewinst had dit absoluut een winstpartij moeten zijn. Wedstrijd van de avond: All In FC -Beenveeg FC (0-1).

Woensdag

Vuurwerk vanavond! 3 poules in actie en veel topwedstrijden op het menu. Ik verwacht hoge uitslagen en een verrassing van Kakwang! GrillPaleis herstelt zich na maandag. Weliswaar zonder Powel pakken zij een punt tegen MATCH-DAY. In totaal pakken zij er 7. Buugberenklauw en Krijtbord worden namelijk aan de zegekar gebonden. Toepoes blijft winnen, alleen de oudgediende van The Masters houden ze nog op een gelijkspel. Heerlijk niveau overigens, jammer dat de doelpunten uitbleven. De topper in poule B blijft steken op 0-0. Dorstig en Sluipschutters spelen leuk voetbal, maar ook daar wordt niet gescoord. Dat gebeurde later op de avond overigens wel. Tegen Kakwang? Ja. Tegen Kakwang. Gelukkig had ik het telraam al aangeschaft na de 0-9 nederlaag tegen La Magica, en ook vanavond had ik hem weer nodig. De schaal vleugels kon ze gestolen worden en dat was voor Dave alleen maar fijn. Ik denk dat hij zich heeft vergist in het aantal vleugels dat hij dit toernooi moet weggeven. Dave, je bent een topper. Voorlopig leidt Dorstig. Danny is nog niet gesignaleerd maar het gerucht gaat dat hij er in de finaleweek gewoon bij is. Sluipschutters en De Piep liggen op de loer. Laatstgenoemde bewijst zichzelf een goede dienst met een ruime overwinning op Dorstig, maar het verlies vervolgens tegen de Schutters komt daardoor extra hard aan. Bewust nog niet genoemd, maar de wedstrijd van de avond? FC Krijtbord -Buugbeer (1-2). Waar de beren eerst al helemaal losgingen bij hun eerste doelpunt van het toernooi, maakte Krijtbord weer gelijk. Na een handgemeen met als gevolg 1 rode en 1 gele kaart, golfde het spel op en neer en wist Buugbeer uiteindelijk nog te scoren en De Kuil ging uit zijn dak. Daar zullen nog flink wat drankjes genuttigd zijn...

Donderdag

Na 3 dagen aan het water en 0.0 ga ik vanavond toch maar weer voor het goudgele drankje, het is immers bijna weekend. Heel even dacht ik dat veel te veel gedronken te hebben; ik kreeg hallucinaties van Donny van de Beek op de tribune. Gelukkig bleek dit echt zo te zijn, hij kwam kijken naar Goeie Jongens en mag dit ongetwijfeld vaker komen doen. Met 3 keer winst staan zij voorlopig nog bovenaan, alleen FC Mak An kan hier nog overheen. De onderlinge strijd tussen Mak An en Remember Tomorrow was een hele belangrijke die al meteen om de poulewinst ging, alleen de volle buit gaf hier nog kans op. Mak An won en met wedstrijden tegen The Eagles en Oheerenveen op het programma moet dit eigenlijk ook het doel zijn. Maar hé, de bal blijft rond. Waar in poule D de groepswinst na vanavond zeker lijkt te gaan tussen Wordt Niks en Repairs n More, kan ook heel misschien Loks nog verrassend uit de hoek komen. Voor Buugetrecht zit het toernooi er op, waar de eerste wedstrijden van Lachuh met de Mannuh nu pas zijn gespeeld. Wedstrijd van de avond: FC Mak An - Remember Tomorrow (4-0). Hele belangrijke overwinning, met een schaal vleugels als toetje. Lekker mannen!

Vrijdag

Aanradertje! Weekend van Scooter. Zoek hem maar eens op via Spotify. Vanavond alvast een beetje indrinken en morgen een heerlijk vooruitzicht. Mijn vrouw heeft als verrassing kaartjes voor Festifoort geregeld. Mooi weekendje voor de boeg! Lazio Coma pakt belangrijke punten voor de tussenronde, alleen El Toepoes blijft te sterk. Zij pakken weer de volle buit en lijken zeker groepshoofd te worden. Alleen The Masters kunnen er nog overheen, maar moeten hiervoor 18 keer scoren (zonder tegendoelpunten) in 6 wedstrijden. Geen onmogelijke opgave, maar doe het toch maar even. Mijn voorspelling is dat ze niet verder komen dan 15 goals. All Blacks doen het zelfs nog iets beter en zijn al zeker groepswinnaar, na alle 8 de wedstrijden gewonnen te hebben. Een geweldige prestatie! Teuttgart pakt nog een bijzonder klein kansje om de volgende ronde te bereiken met de onderlinge winst op Drankfurt. In beide poules, C en F, kan er echt nog van alles gebeuren. Twee punten verschil tussen nummer 3 Beenveeg en nummer 6 Dreamers. De ontknoping volgt woensdag! Wedstrijd van de avond: Joga Bonito - VfB Teuttgart (1-0) Twee teams op een vergelijkbaar niveau, beide spelend voor de laatste kans om door te gaan.

Zondag

Normaal geniet ik op deze dag van mijn rust. Echter werd ik gebeld, ik moest dringend BFV Proat gaan kijken. Daar zat hij dan. Een aangeschoten Tim Koekje met een pruik van sterspeler Nsinghi. Mijn vrouw heeft echt gegierd om die jongen. Ik moet eerlijk bekennen: ik ook. Die Walter van Wordt Niks had beter thuis kunnen blijven. Met hem had ik wel te doen eigenlijk. Wederom mijn complimenten voor mijn vrienden Irfan en Jos. Al heeft die laatstgenoemde een bijzonder irritante lach. Die knul doet het als sidekick overigens wel heel leuk. Komende week is de laatste week van de groepsfase, hier gaan belangrijke beslissingen vallen. Denk aan de prijzen voor meest gescoorde doelpunten en minst gepasseerde doelman. All Blacks gaat in ieder geval rustig toekijken wie zich nog meer plaatsen voor de finaleavond. Mijn voorspelling? Mak An gaat nog over Goeie Jongens heen. Dorstig houdt stand door een veel beter doelsaldo. El Toepoes blijft heer en meester, of je nou The Masters heet of niet. Repairs n More gaat over Wordt Niks heen door een beslissende overwinning op Loks. MATCH-DAY blijft aan kop nadat Friesstylers punten laat liggen in de laatste wedstrijd tegen Sjoek. Vanavond eerst nog een avondje middenmoot, waarna de echte klappers gaan vallen in de dagen erna. Ik ga zeker weer kijken, met voor nu mijn watertje in de hand. Tot snel!