Door de ogen van… (2)

De tweede speelweek is van start gegaan! Wat een hitte heb ik ondervonden, vooral de zaterdag. Dat dagje Defqon heeft me echt gebroken maar goed, ik mag gelukkig weer naar de Kuil.
bfv_doordeogenvan2app

Maandag

Poule C trapt de avond af met de wedstrijd tussen V.U.C.K. en Zonsalon Spakenburg. De oudgedienden tegen de jongere garde. Zonsalon beleefde een valse start met 0 punten uit 2 wedstrijden en had duidelijk wat goed te maken. De jonkies knalden er vol bovenop en kwamen verdiend op een 0-1 voorsprong. Keeper Henk Jan van de Groep had een duidelijke heldenrol als keeper en verrichtte geweldige reddingen. Eindstand werd een verdiende 1-2 overwinning voor de jonkies. Hierna volgde op papier de wedstrijd van de avond. La Magica had nog geen wedstrijd gespeeld en moest het opnemen tegen Lazio Coma welke afgelopen donderdag aan de haal gingen met de volle buit, namelijk 9 punten uit 3 wedstrijden. Hoe anders verging het hen vanavond. La Magica wist terecht 2-0 voor te komen en Lazio kwam nog knap terug, maar amper 10 seconden later was het alweer 3-1, tevens de einduitslag van deze 'Derby della Capitale van het BFV'. La Magica wist verder nog te winnen van Één-punt-max en zo de maximale aantal punten te scoren. V.U.C.K beleefde een avond van uitersten. Een verlies tegen de Zonsalon, maar vervolgens een hele knappe overwinning op Lazio Coma. Zo staat V.U.C.K. op het moment tweede in poule C, al moet de op papier zwaarste avond nog komen. Aanstaande woensdag wachten namelijk nog 3 toppers. Zonsalon begon uitstekend, maar mag nog blij zijn dat het één punt behaalde tegen Één-punt-max. Ik heb deze jongens gesproken en ze vertelt dat ze hun naam veel eer aan doen. Met 1 punt uit 5 wedstrijden en nog 2 potten tegen respectievelijk GrillPaleis en Lazio Coma te gaan, mag je er wel vanuit gaan dat zij gaan eindigen op één punt max. Geweldig! Poule A is ook nog aan bod gekomen. Na het wegvallen van Di Nokkio is Soekeloekie de torenhoge favoriet in deze poule en dat wisten zij vandaag waar te maken. Ik had het eerlijk gezegd ook niet anders verwacht als je trainer Ronald Koelewijn is; wat een cv heeft die man. Met de 3 winstpartijen van vanavond komen zij al op 13 punten en niemand lijkt ze nog te stoppen. Lijkt althans, de onderlinge pot tegen de Greune Knuppels wacht nog en ook Lentink is nog niet in actie geweest en dus moeilijk te voorspellen. Zij treden aan op vrijdag 12 juli, de laatste avond van de poulefase, dat belooft nog veel vuurwerk! Borussia Moekmongd, Ganz en Los Vamos verloren allemaal van Soekeloekie en de onderlinge wedstrijd tussen Moekmongd en Ganz eindigde in 2-2, iets waar beide teams niks mee opschoten. De avond was snel ten einde, helemaal niet erg voor de maandagavond. Wedstrijd van de avond: La Magica - Lazio Coma (3-1)

Dinsdag

Ik heb me al de hele dag zitten verheugen op deze avond, wat een heerlijk programma stond er weer op de planning. Het sterke poule F, maar ook een aantal hele mooie teams uit poule B kwamen aan bod. Poule B verrichtte de aftrap, Vincitori - Wordt niks. Op papier een hele mooie pot, in praktijk was alleen de laatste minuut spectaculair. Wordt niks kwam op voorsprong met nog 55 seconden te gaan, Vincitori maakte gelijk met nog 2 seconden te gaan; eindstand 1-1. De 3e helft wist op het nippertje gelijk te maken tegen All Blacks en de 3 punten te behalen tegen Starbalm FC. Zij gaan daardoor voorlopig aan de leiding in poule B. Vrijdag zullen Vincitori en Wordt Niks nog aantreden, dat beloofd een spannende avond te worden. All Blacks en Vincitori deelden in een onderlinge confrontatie vervolgens de punten, waardoor beide teams zo 2 punten uit 2 wedstrijden hebben. Daar schieten ze naar mijn mening niets mee op. All Blacks liet deze week alle hoogtepunten zien van hun BFV deelnames, ik hoop trouwens niet voor die jongens dat er beelden zijn gemaakt van deze avond. Wordt niks wist nog de verwachte driepunter binnen te slepen tegen Starbalm FC en draaien zo nog prima mee. En dan poule F. Met MOP en the Bimbros's hadden we vandaag twee toppers te pakken. En dat hebben ze waargemaakt. The Bimbro's knalden hun eerste avond goed uit de startblokken met goed spel. Dipa FC en MOP wisten ze het nog wel erg moeilijk te maken en Varselona bleek deze avond een tegenstander om het doelsaldo op te krikken, maar de eerste 9 punten voor The Bimbro's zijn een feit. MOP verloor de topper deze vanavond van de Bimbro's, maar wist wel te winnen van Bafana Bafana. Minstens 4 punten is nog zeker haalbaar de komende 2 wedstrijden, maar poulewinnaar zit er niet meer in. Verder kwamen in poule F de teams in actie die strijden voor de middenmoot. Bafana Bafana verloor van zowel MOP als DéKa, maar wist vervolgens dan wel weer te winnen van Dipa FC en dat vond ik een prima resultaat tegen die jonkies. Over jonkies gesproken, op mijn ouwe dag lust ik er wel wat van. Jaapie, zet hem maar alvast klaar voor vanavond! Deze jonge jongens wisten het The Bimbro's erg moeilijk te maken, maar verloren door 2 uitstekend uitgespeelde counters met 1-2. DéKa wist te winnen van Bafana Bafana met een paar doelpunten waar de grote Cristiano Ronaldo nog wat van kan leren, maar kregen vervolgens in de wedstrijd tegen de Jägermaestro's net zo'n werelddoelpunt tegen in blessuretijd. De Maestro's oogden nog enigszins fit, toch wel verrassend na afgelopen vrijdagavond. Tegen Varselona werd volop geprofiteerd en werd het doelsaldo opgekrikt met +5 doelpunten, waarvan met name de laatste een absolute beauty was. Varselona kreeg er ook 5 tegen van The Bimbro's en lijken mij, na de eerste avond, al kansloos om de verliezersronde te halen. Vergeet niet, alles kan nog gebeuren! Snel naar de woensdag voor weer een aantal heerlijke potten! Wedstrijd van de avond: MOP - The Bimbro's (0-1)