Door de ogen van… (19)

Wat lekker zeg! Een dag eerder dan normaal pak ik mijn fiets en cross ik richting De Kuil. Ik ben erg benieuwd naar wat gaat komen. De Blacks, El Toepoes en All In FC komen in actie, maar ook nieuwe teams als Teuttgart en Joga Bonito. Vlammen!
bfv_doordeogenvan19

Maandag

De maandag begon goed. Biertje bij Dave en vervolgens de tribune op. Wat is het in die sporthal toch altijd heet. Bizar. Maargoed, het oog wil ook wat en dat krijgt hij ook. Zowel binnen als buiten het veld is het een spektakel. All In FC en All Blacks zijn wat mij betreft de grootste favorieten in de poule. Leuk dat ze tegen elkaar speelden. De Blacks wonnen zwaarbevochten dankzij een uitstekende spelende keeper. All Blacks, overigens in BFV Praot vaak genoemd als serieuze titelkandidaat, schreef direct 9 punten uit 3 wedstrijden bij. All In FC met routinier Wouter Bout wist, naast de nederlaag tegen All Blacks, wel te winnen van Vuurspoor en Stella. Later die avond kwamen er nog meer mooie teams aan spelen toe. Toepoes domineerde en versloeg Bafana en WhaMoeJie. Ik moet zeggen: dat Toepoes kan nog wel eens gaan verrassen dit toernooi. Het benoemen waard is de solo van makelaar Kay Koelewijn, keeper van The Yellow Ones. Hij rolde de bal voor zich uit en rende zo naar het andere doel. Helaas zijn zijn voetballende kwaliteiten ver beneden niveau, dus wist hij zijn kans niet te verzilveren. Zonde! Complimenten voor de eerste avond. De Kuil zat ramvol, de BFV shots gingen als een trein en het niveau was uitstekend. Wedstrijd van de avond: All Blacks - All In FC (2-1).

Dinsdag

Met een klein suusjie in mijn hoofd stap ik weer op mijn fiets. Ik heb vanochtend maar direct een elektrische fiets aangeschaft. Elke avond zeiknat aankomen van het zweet is namelijk ook geen pretje. Borussia Dorstig speelt flitsend en dat resulteerde in de volle buit. Al hadden ze het tegen Catenaccio 2.0 nog wel erg lastig. In de wandelgangen begreep ik dat Danny van den Meiracker mee zou doen, al heb ik hem nog niet gezien. Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Wat mij nog meer opviel was La Magica en de wedstrijd Lentink tegen Sluipschutters. Om te beginnen met het laatste: deze wedstrijd ging gepaard met veel overtredingen, wat te weinig werd bestraft. Het opstootje na de wedstrijd ging absoluut te ver. Maarja, ook dat paste wel bij die wedstrijd. La Magica speelde niet zoals ik van ze verwacht. Elke wedstrijd incasseerde men 4 tegendoelpunten, en toch werd er een wedstrijd gewonnen. Bijzonder. Ik denk dat zij de bokaal voor minst gepasseerde keeper intern hebben omgedraaid. Die Nico was namelijk behoorlijk aan het vissen, en het leek erop alsof hij dat bewust deed. EasyBoys en Wordt Niks deden wat van hen werd verwacht. Verder heb ik weinig te melden. Er was wat minder publiek, maar ik verwacht donderdag weer een volle bak. Complimenten aan de mannen van Sluipschutters en Lentink, op een normale manier weer met elkaar van het veld. Top heren! Wedstrijd van de avond: Catenaccio 2.0 - Borussia Dorstig (2-3).

Donderdag

Hoppa! Poule E en F in actie. Ik verwachtte veel mooie potten en die kwamen er ook. MATCH-DAY boekte zakelijke overwinningen met een geweldig doelpunt van, volgens mij, Niels de Jong als hoogtepunt. FC Vullis met Jantje Bobbel als trainer staat op een keurige tweede plaats door overwinning op B&A en FC Krijtbord. All In en All Blacks behaalden de volle buit. Minpuntje was het uitvallen van een belangrijke speler bij All In. Het aantal geblesseerden bij hen is groter dan het aantal niet-geblesseerden. De Sjemerlampen voegen zich na twee nederlagen in de onderste regionen met Stella en Vuurspoor. Net Niet, Beenveeg en Dreamers verloren alle één van hun wedstrijden maar lieten zien te gaan strijden voor de tussenronde. De finaleavond plek lijkt te gaan naar de Blacks, al kan er natuurlijk nog veel gebeuren. Wedstrijd van de avond: All Blacks - Beenveeg FC (1-0) Al was het alleen maar voor de showduik van keeper Van de Groep.

Vrijdag

De oproep op de social kanalen heeft gewerkt. Begin het weekend met je vrienden in de Kuil en daar luisterden er veel naar. Het blijft bizar hoeveel mensen er toch telkens zijn. En ze werden groots getrakteerd deze avond! Mak An behaalden de eerste overwinningen en dit nog zonder Mo Azzat. Als ik BFV Proat moet geloven gaat hij nog wel in actie komen, in tegenstelling tot wat Rik Muijs aangaf. Sidekick en ambassadeur van de BFV Shot, Jos Pijpers, wist mij te verbazen met deze 'scoop'. Ik wacht het in ieder geval rustig af. Jos was zelf nog een beetje dwars maar dat zal wel komen door de puntendeling met The Eagles. WelBijWim deed goede zaken en staat voorlopig op plaats 2. De top 3 lijkt in deze poule wel bekend, al moet Remember Tomorrow nog in actie komen. La Magica loerde op revanche en dat ging naar behoren. Althans, ik denk dat ze zelf op meer hadden gehoopt. Ze begonnen stroef maar pakten een uitstekend punt tegen De Piep. Als De Piep er die pot met een 0-3 nederlaag van af was gegaan was dat overigens ook terecht geweest. De Piep wist de overige wedstrijden wel te winnen. De wedstrijd tegen Dorstig aanstaande woensdag 21:45 zal veel duidelijkheid gaan verschaffen. Team van de avond? Kakwang. Roemloos gingen zij ten onder, maar bij een 0-3 achterstand tegen Club Buuge wisten zij voor het eerst te scoren. De complete zaal ging los! Na Koelewijn's Haringinleggerij van vorig jaar lijkt dit jaar een nieuwe publiekslieveling te zijn geboren. Probeer er nog maar eens een paar bij te maken heren, het publiek staat achter jullie! De kop is er af, de eerste week zit er op. Wat een aanwinst is dat BFV Proat. Ik hoor dingen die zelf ik nog niet wist. En die anekdotes? Top! Misschien kan ik binnenkort ook eens aanschuiven bij die gasten. Peter Schuit heeft mij erg benieuwd gemaakt naar Repairs 'n More. En GrillPaleis en MATCH-DAY komen ook in actie. Al met al een aanrader om te gaan kijken. Ik ben er sowieso. Mensen, het BFV is fantastisch. Tot snel! De BFV Watcher.