Door de ogen van… (13)

Heerlijk! Wat voelde het fijn om weer in De Kuil te zijn. Ik heb hier zo ontzettend naar uitgekeken en het is me dan ook helemaal niks tegengevallen. Het feest begon dit jaar vroeg, namelijk al op dinsdag. En wat voor dinsdag!
bfv_doordeogenvan13

Dinsdag

Ik was helaas wat later. Het werk liep een beetje uit en die donderse brug van Baarn stond natuurlijk weer eens open. Eenmaal aangekomen in De Kuil, rond half 8 pas, belde mijn vrouw mij op. 'Schat, waar blijf je? Ik heb je bord al in de magnetron staan'. Oeps! Vergeten door te geven dat ik na werk direct door zou gaan. Dat wordt op de bank slapen vannacht, maar dat maakt me niks uit. Ik kon namelijk weer naar het BFV. Ik had alleen wel verwacht dat ik op een depressieve dinsdagavond nog wel makkelijk een plekje kon vinden, maar de tribune zat al zo verschrikkelijk vol dat ik mijn volslanke kont met heel veel moeite tussen een paar prachtige dames heb weten te persen. Het was op de tribune haast al finaleavond waardig, wat een menigte. De eerste wedstrijd van de Goeie Jongens had ik helaas gemist, maar ik viel meteen met mijn neus in de boter, want hun tweede pot begon om half 8 tegen de All Blacks. Op papier een prachtig affiche, maar de mannen met de hesjes wisten het zeer professioneel uit te spelen. All Blacks won met 3-1. De tweede wedstrijd van de avond, tussen twee nieuwe teams had ik ook helaas gemist, maar gelukkig speelden Sluipschutters en Leon Olympique beide nog een wedstrijd. Na het onderlinge gelijkspel wisten de Sluipschutters hierna wel 3 punten te pakken tegen het stugge Puur Genieten. Olympique verloor nipt van All Blacks, maar dat is geen schande. Het hoogtepunt van deze avond, wat betreft poule A, was Pak een punt. Want wat hebben zij hiervoor gestreden. Tegen Goeie Jongens hing al een mooie comeback in de lucht, maar die bleef helaas uit. Tegen Puur Genieten werd de doelstelling gehaald, eindstand 2 tegen 2. Het eerste punt is binnen, hulde! Ik begreep dat dit goed is gevierd met Priscilla's Special: frikandellen speciaal. Van de wedstrijden in poule B zijn mij deze avond twee teams heel erg opgevallen: FC WelBijWim en Koelewijn Haringinleggerij. Nee, dit is geen reclame al voelt het wel zo. Kijk maar even wat je er mee doet. De jonge gasten van WelBijWim vanwege het sierlijke, jeugdige en soms overmoedige spel. Mooi om te zien! En de mannen van Koelewijn Haringinleggerij omdat, Jemig! Ik krijg al haast een Carpaal Tunnel Syndroom bij het typen van hun naam, dus ik hou het voortaan bij KH. Zij hebben er spektakel van gemaakt en deden mij denken aan het oude Varselona. Tegen de Friesstylers werden ze volledig van de mat getikt, maar wat een leuke mix zit er in dit team. Ik gok dat de leeftijd varieert van 20 tot 50. De Kuil ging los van het lachen bij de mislukte balcontacten en pogingen tot ingooien, maar als het dan toch lukte, kregen deze gasten een staande ovatie vanaf de tribunes. Wedstrijd van de avond: FC WelBijWim - KH (4-1).

Donderdag

Met dank aan de omroeper van dinsdagavond stond ik woensdagavond niet in De Kuil. Uiteraard, het schema staat in de app, maar dat er een pauze-dag tussendoor kwam had ik even niet verwacht. Maargoed, mijn vrouw ook weer blij, want dinsdag werd het direct nachtwerk. Poule C wilde ik voor geen goud missen dus vol gas richting de zaal. Wat een mooie potjes zaten hiertussen. FC Wukong was de grote winnaar van de avond en dat is stiekem waar ik al op had gehoopt. Dit frisse team wist te winnen van Lentink en La Magica en zo ook maximaal te scoren. Verder wist iedereen van elkaar punten te sprokkelen. Mak An won van Lentink en speelde gelijk tegen Vinci. Die sprokkelden vervolgens weer 4 punten weg bij Schalke en FC Vullis en ga zo maar door. Noemenswaardig is wel het interview met de B&A Boys voorafgaand aan dit toernooi. 'Als we op voorsprong komen, geven we het niet gauw meer weg' dat ging al tegen het Romeins getinte La Magica fout. Lentink verloor er 2 maar won nog wel van Schalke. Het team van Walter Koelewijn blijft zo steken op 0 punten. Vullis en B&A deelden de punten, waarna Vullis dit nog eens over deed tegen Vincitori. Voor de mannen van meneer Schaap bleef het helaas wel bij dit punt. Volgende keer weer volle bak!En na poule A, B en C komt uiteraard poule D! Of nee, toch niet. Daar stond ineens poule F voor de deur. Ik gok dat het iets met alle bruiloften te maken had die dit weekend plaatsvonden. En tot mijn verbazing zag ik dat Lazio Coma niet meer mijn favoriet in deze poule kon zijn. Zij zijn vervangen voor Remember Tomorrow. En wie zag ik, tot mijn grote verbazing, daar weer rond huppelen? Berry Powel! GrillPaleis mag dan wel niet mee doen, maar Berry natuurlijk wel. Er liepen daar nog meer toppers, maar het resultaat viel mij behoorlijk tegen. Een niet overtuigende 1-0 op Puntenpakkers United en een remise tegen El Toepoes zorgden weliswaar voor 4 punten maar voor mijn nieuwe poulefavoriet mag het spel wel iets beter. Wullie Haned Verlûren, mooie naam overigens, won van De Piep en verloor van El Toepoes. Atletico wist hun tot nu toe enige punt nog wel te sprokkelen tegen Eintracht Drankfurt, waarna de Duitsers dit nog eens herhaalden tegen Puntenpakkers United. Ook in deze poule kan iedereen van elkaar winnen, zo lijkt het. Smetje van de avond was de rode kaart voor de speler van Puntenpakkers United. Laten we het houden op jong en onbezonnen, hij leert het wel. Wedstrijd van de avond: FC Wukong - Lentink (3-1)

Vrijdag

Heerlijk, het is weer weekend! Dat werd gevierd met een paar biertjes extra na afloop van deze avond. Maar er werd ook gevoetbald, dus af en toe moest ik de bar toch even verlaten. Van tevoren had ik mijn pijlen gericht op All in FC, Sjoek aan de schedel en Dreamers. Over het algemeen stelden zij mij niet teleur. Sjoek begon prima met een overwinning op de Kelderknapen, maar verloren daaropvolgend van Santuk. Deze fanatieke blauwen wisten ook de volle buit te halen tegen Team Kraai en gaan voorlopig samen met Dreamers aan kop. Ook zij wonnen namelijk beide wedstrijden. De Kraaien en de Knapen werden beide opgerold, waardoor zij samen de rode lantaarn dragen. All in FC wist mij te overtuigen. De door mijzelf toegezegde favorietenrol hebben zij naar mijn mening waargemaakt. Alle wedstrijden werden in winst omgezet. 9 punten behaald en 45 minuten lang de nul gehouden. Ik teken ervoor! De rode kaart had voor mij niet gehoeven, maar ook daar gingen ze weer All in. Vervolgens ging de focus op Lachuh met de Mannuh. Ze verloren van de Eagles, die daarvoor al hadden verloren van Loks aorstezom, maar wonnen wel van Under the mudder. Deze avond bleef in ieder geval geen enkel team zonder punten, mede door de twee gelijke spelen van FC Puntloos. Zo bleven zij in ieder geval niet puntloos en hielpen zij ook de moddermannen aan een punt. Een wat korter verslag dan de vorige avonden. Dat schrijf ik vooral toe aan de gezelligheid bij de bar van vanavond. Wat een feest! Er zijn weinig avonden geweest dat ik zo kacheltje lam thuiskwam. De Cherryshotjes vlogen mij om de oren. Gelukkig had ik dit keer de fiets meegenomen, al scheelde het niet veel dat ik de Eem in ben gefietst. Was gezellig! Hips. Wedstrijd van de avond: BFV-watcher - Cherryshot (0-6). Volgende week een mooie voetbalweek. 5 avondjes richting De Kuil, top!