Door de ogen van… (11)

Hét toernooi van de Lage Landen. Het pareltje van de Benelux. Het podium voor aanstormend talent. Het toernooi waar de schalen kippenvleugels je om de oren vliegen. Het toernooi voor buurtgenoten, familie en vrienden. MENSEN, HET BFV TOERNOOI KOMT ER WEER AAN!
bfv_doordeogenvan11

Het is exact een jaar geleden dat ik mijn laatste column schreef.

Prachtig nieuws! Dat was wat ik in de woonkamer schreeuwde naar mijn vrouw toen ik mijn Facebook opende. Het BFV toernooi komt er weer aan en de finaleavond is op donderdag 7 juli. Mijn baas weet dan direct dat ik die dag erna niet aanwezig ben. Afgelopen winter heeft de BFV commissie een hele moedige poging gedaan om een 'Mini BFV' te organiseren. Aan de inschrijvingen lag het niet, maar dat vervelende griepje gooide weer roet in het eten. Voor komende zomer heerst er in ieder geval meer overtuiging dat het nu wel door kan gaan. Het is exact een jaar geleden dat ik mijn laatste column schreef. Ik kan je vertellen, in de 12 maanden heb ik bijzonder weinig uitgevoerd. Maar weet je wat er verder nog meer niet is gebeurd? Nou, dat zal ik je vertellen. De Super League is afgeketst. Ons Oranje ging roemloos ten onder tegen Tsjechië. Woutje Weghorst is verkast naar Burnley. Ajax werd kampioen van Nederland en Brobbey is terug in Amsterdam, waardoor mijn tripjes naar Leipzig helaas niet meer doorgaan. Ze hadden daar echt verdraaid goede bratwursten. Gelukkig heb ik in Dortmund nog 3 spelers lopen, al is de bratwurst daar wel veel minder.

Zal Match-Day haar titel gaan verdedigen?

Over pak 'm beet 2,5 maand heb ik weer een goede reden om bij Jaap en Dave te gaan genieten van die overheerlijke karbo. Jaap en Dave? Ja, dat lees je goed. Heeft Jaap zijn vrouw ingewisseld voor Dave? Nee, dat niet. Jaap heeft er namelijk een compagnon bij. Dave, vertrouwd gezicht in De Kuil, zal daar nu de zaakjes gaan runnen. En tot dusver gaat dat vrij goed. Succes Dave! Als ik eenmaal over eten begin, dwaal ik altijd af van het onderwerp. Terug naar het BFV. Zal Match-Day haar titel gaan verdedigen? Die donderse Steen doet het op het moment toch wel goed bij de Blauwen, dus gok ik dat Loenen de honneurs zal waarnemen tijdens het BFV.

Kleintjes worden groot

Mijn vrouw zegt altijd: “Kleintjes worden groot”. Ik weet niet precies waar ze dan op doelt maar ik denk op de jonge BFV teams die nu 3 jaar verder zijn. Lentink en Friesstylers zouden wel eens hele hoge ogen kunnen gaan gooien. Daarbij hoop ik dat Varselona het dit jaar een ronde verder schopt als de laatste keer. Die gasten van deze 3 teams zorgden toch wel voor volle zalen. Welke lichting gaat daar nu voor zorgen? Er lopen een hoop talentvolle spelers bij onze plaatselijke clubs. Genoeg mogelijkheden om de 54 teams vol te krijgen dit jaar, zeker na zo'n tijd van afwezigheid. DE ADRENALINE GIERT DOOR MIJN STROT HEEN OUWIE! Misschien kunnen we Peter Duijst wel de openingsceremonie laten verrichten met een paar karate kicks. Ik ben aan het einde gekomen van mijn elfde Door de ogen van. Hopelijk doen de wat oudere teams dit jaar ook weer mee. Een B&A Boys, Kama Sutra, Di Nokkio en Lachuh met de Mannuh mag simpelweg niet ontbreken. De inschrijvingen zijn geopend. Grijp die kans!.Inschrijven kan via www.bfvtoernooi.nl. Wie weet zie ik jullie daar, aan de bar met een karbo. Snel weer aan het werk, ik heb al genoeg werkontwijkend gedrag vertoond. Tot snel! De BFV-watcher