Door de ogen van… (10)

Op het moment dat ik de eerste woorden typ, is het bijna op de kop af een jaar geleden dat ik mijn laatste stuk heb geschreven. Waar ik er toen vanuit ben gegaan dat we in 2021 weer een BFV toernooi zouden hebben, is helaas gebleken dat het er ook dit jaar niet in zit.
bfv_doordeogenvan10

Weer een zomer zonder BFV

Het was al een ramp dat het rugbyfeest voor het tweede jaar op rij niet doorging. Maar weer een zomer zonder BFV. Dat is werkelijk niet te doen. Op dinsdagavond om 21:45 je eerste poulewedstrijd en vervolgens aan het bier. Nee, het zit er helaas weer niet in. Afgelopen jaar is ook voor het eerst het gebruikelijke wintertoernooi niet door gegaan, de Lentink Play-offs. Met verbazing las ik vervolgens dat Florentino Pérez het concept van dit toernooi heeft gestolen en vervolgens maar de Super League heeft genoemd. Op de gebruikelijke feestjes, voor de coronatijd, is het altijd al een nare man geweest met een kwade dronk, maar om nou dit concept zomaar even over te nemen is natuurlijk helemaal 'not done'. Ik zat toevallig net bij mijn advocaat Jan Kabalt om een copyright rechtszaak aan te spannen, toen bekend werd dat de Engelse clubs toch eieren voor hun geld kozen. Je zult je vast niet afvragen hoe het met mij is. Maar goed, mijn zaakjes lopen lekker door en stilzitten komt er totaal niet van. Toevallig zat ik gister voor het eerst stil, in de zon op het terras bij Jaapie en met een karbo menu voor mijn neus. Wat is dat lekker zeg!

Frank kiest liever voor Ryan Babel of Luuk de Jong

Het is een hectische periode geweest, vooral met de ritjes tussen Amsterdam en Leipzig. Uiteindelijk zijn Brian en ik, eigenlijk alleen ik, er uitgekomen: hij gaat Ajax verlaten als kampioen van Nederland en mag volgend seizoen meestrijden om het kampioenschap van Duitsland met Die Roten Bullen. Aanbiedingen van o.a. AC Milan, Atletico de Piep en FC Mâk Ân waren snel van de tafel geveegd. Wat een klasbak is die jongen toch. Het enige lichtpuntje deze zomer is gelukkig nog het EK. Nederland in een poule met Oostenrijk, Oekraïne en Macedonië, dat moet te doen zijn. Maargoed, wanneer je in een poule komt bij Varselona, Geen Stap Te Veel en Schalke Nul Bier denk je ook, dit moet te doen zijn. Toch zijn dat de ploegen die in het nauw rare sprongen kunnen maken. Holland, pas op! Ik heb begrepen dat Berry Powel nog steeds hoopt op een uitnodiging van Frank de Boer. Maar ja, hoe goed je het ook doet bij het Grillpaleis, betekent niet dat je zomaar even een uitnodiging krijgt voor Oranje. Kijk bijvoorbeeld maar naar Wout Weghorst bij Wolfsburg. Die man knalt het ene na het andere doelpunt erin, maar Frank kiest liever voor Ryan Babel of Luuk de Jong. Maar Berry, blijven trainen en vooral blijven hopen!

Wie had gedacht dat we zo lang hebben moeten wachten op een volgende editie?

BFV 2022, wat is dat nog ver weg. Wie had gedacht dat we zo lang moeten wachten op een volgende editie? Wat een sensatie zal dat zijn. En hoe zal dat toernooi verlopen? Tegen die tijd hebben alle teams natuurlijk al de nodige aankopen gedaan, maar zijn ook de jonkies van BFV 2019 geen jonkies meer, maar echte mannen. Kan deze coronatijd in hun voordeel werken? Hebben de mannen van The Dreamers en The Masters tegen die tijd al wandelstokken nodig? Komt er een winnaar uit het rijtje Match-Day, FC Mâk an, Wordt Niks of Lazio Coma? Of zijn het de mannen van FC Vullis die de titel gaan pakken? De tijd zal het leren, maar voorlopig duurt het nog wel even voordat we daar zijn.