Door de ogen van… (1)

De eerste speelweek zit erop en wat heb ik met verwondering maar ook soms met verbazing zitten kijken naar sommige wedstrijden.
bfv_doordeogenvan1

Woensdag

De start van het BFV is daar, eindelijk! Om kwart voor zeven rijd ik richting de Kuil en neem ik mijn plekje in. Helaas moet ik mijn auto helemaal achteraan parkeren, want Jaapie heeft geen parkeerplek voor me vrijgehouden. Eenmaal binnen hoor ik dat Di Nokkio een uur voor aanvang van het toernooi hun deelname heeft ingetrokken, omdat zij niet genoeg man op de been konden brengen. Jammer, want zo lijkt Soekeloekie nu dé favoriet in deze poule te zijn voor plek 1, met de nadruk op lijkt. Het toernooi wordt afgetrapt met de wedstrijd tussen Borussia Moekmongd en Los Vamos. Dit blijkt een eenvoudige overwinning voor laatstgenoemde. Zij pakten deze avond 4 punten uit 3 wedstrijden. Soekeloekie begint het toernooi degelijk met 4 punten uit 2 wedstrijden. De Greune Knuppels begonnen dit toernooi flitsend, al moet ik wel zeggen dat de heren dit verplicht waren. Tegen respectievelijk Moekmongd en Los Vamos werd gewonnen. Verloor Moekmongd die avond dan alles, BFV-watcher? Nee, tegen FC Recap wisten zij te winnen. In poule B kwamen vier teams in actie. De Piep van Kenan en Piep draagt voorlopig de favorietenrol. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staat Atletico op kop, al moeten de moeilijkste potten nog wel komen. De 3e helft wist het Atletico nog knap lastig te maken maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen: 0-2. Schalke Nul Bier en Pak een punt verloren hun eerste twee wedstrijden en botsten toen op elkaar. Schalke kwam op zijn Duits laat op voorsprong en breidde dit snel uit. De 3-1 op Pak een punt bleek een formaliteit en zo werd de eerste overwinning in 4 jaar tijd een feit. Kunnen zij dit kunstje dit toernooi nog eens flikken? Ik denk het niet. Wedstrijd van de avond: Schalke Nul Bier - Pak een Punt (3-1)

Donderdag

Eerlijk gezegd had ik deze dag het echte BFV gevoel weer te pakken. Poule D en de Poule des Doods staan op het programma. Ik ben helaas net te laat voor de eerste wedstrijd maar kon nog wel zien dat KullekieBullekie met een 0-1 overwinning de zaal verliet. De volgende ontmoeting van Kullekie was tegen het in groten getale aanwezige FC Vullis. Het blijft toch raar om zo'n 12 jongens in het zalmroze te zien spelen maar goed, ieder zijn eigen keus. Geen stap te veel deed deze avond zijn naam eer aan, dat vond ik toch wel mooi van die jongens. Werkelijk geen één extra stap werd er gezet. Met 3 verliespartijen bungelen zij onderaan, al is verliezen van El Tigre en FC Mâk Ân geen schande. Laatstgenoemde gaf in een eerder interview aan dat zij dit toernooi wat goed te maken hebben en zij hielden woord: 7 doelpunten voor en 0 tegen in 2 wedstrijden. De nog onbekende Friesstylers haalden 6 punten uit 3 wedstrijden, waaronder een hele knappe overwinning op El Tigre. De scheids gaf Schaap twee maal de gele kaart waardoor El Tigre maar liefst 4 minuten met een man minder moesten spelen. De nieuwe regels bevallen mij trouwens goed, evenals het bier natuurlijk. Maar over die verliespartij en de valse start zal nog lang worden gesproken binnen het kamp van El Tigre. Poule C was toch wel waarvoor ik deze avond naar het BFV ben gekomen. V.U.C.K. won moeizaam van Eén-punt-max en hield daarna regerend kampioen GrillPaleis op 0-0. Match-Day, de door Steen benoemde favoriet, kwam verassend slecht uit de startblokken. Tegen een sterk Lazio Coma werd er terecht verloren. Lazio Coma beleefde deze avond een bliksemstart door 9 punten te behalen uit 3 wedstrijden. Redelijk eenvoudig werd er gewonnen van Zonsalon Spakenburg en in de confrontaties met de B&A Boys en Match-Day lieten zij zien dat ze over een sterk team beschikken. Het GrillPaleis wist mij deze avond niet te overtuigen. Duidelijk te zien was dat spelmaker Yannick Cornelisz en spits Berry Powel werden gemist. Zonder deze jongens mag het blij zijn als het de tussenronde haalt. Tegen V.U.C.K. speelde het 0-0 en tegen Zonsalon werd het 4-0. Al met al toch nog 4 uit 2. Wedstrijd van de avond: Match-Day - Lazio Coma (0-2)

Vrijdag

Zo héhé, ik ben aangekomen. Aangekomen in de Kuil dan... afgevallen van het haasten. Die verrekte avonddriedaagse heeft me 2 wedstrijden gekost. Lachuh met de Mannuh wist lachend te winnen van Puntenpakkers United en All bekers won verrassend van de Hekkesluuters, heb ik mij laten vertellen. Het lachuh was de mannuh snel vergaan na het verlies tegen de Dreamers, deze mannen speelden het spelletje goed uit. Zij wisten ook de winst te pakken tegen de Puntenpakkers. Beetje krom eigenlijk, vind je niet? Misschien kunnen ze hun naam beter wijzigen naar De Puntengevers. Verder verloopt poule E totaal niet volgens de prognoses, gelukkig stond hier geen Unibet'je op. Met name de Hekkesluuters presteerden ondermaats. Met een verlies tegen All Bekers en een gelijkspel tegen As wullie moar sjik hen mag gerust gesproken worden over een bijzonder slechte start. Net niet wist van bovenstaande teams wel overtuigend te winnen en zo staan zij voorlopig aan kop. All bekers en As wullie moar sjik hen mochten poule E afsluiten, dit leek een overwinning te worden voor laatstgenoemde. All bekers kwam knap terug en leek even nog de zege te stelen, maar het schot vanaf de middellijn belandde op de paal. Voor de poule F kwamen vanavond 4 teams in actie, en zeker niet de minste. MOP, de Masters, de J\u00e4germaestro's en Dipa FC. Als grote winnaar van de avond mogen de Masters wel genoemd worden. Zij wonnen 2 wedstrijden en speelden gelijk tegen MOP, met 0 tegendoelpunten en 7 punten staan zij voorlopig op kop. MOP begon minder voortvarend aan het toernooi met een verlies tegen Dipa FC, maar herstelden zich op tijd tegen de Maestro's. De slotwedstrijd tegen de Masters eindigde weliswaar in een bloedeloos gelijkspel, maar was geen moment saai te noemen. Ook Dipa FC eindigde de avond met 4 punten na het gelijke spel tegen de Jägermaestro's en zij staan voorlopig gelijk met MOP. Kind van de rekening werden de Maestro's met 1 punt uit 3 wedstrijden, maar dit team toont veel potentie voor de rest van het toernooi, al zullen ze het nog behoorlijk zwaar krijgen! \r\n\r\nDe avond eindigde verder in een groot feest. Ik kan het verdere verloop niet geheel meer na vertellen. Ik ben jullie nog wel de wedstrijd van de avond verschuldigd: dat wordt alleen dit keer geen wedstrijd van de avond maar dit keer een team van de avond: de Jägermaestro's! Wat een gezelligheidsteam! Een geslaagde eerste week! Tot maandag! De BFV-watcher.