Door corona is ons minimaal één titel ontnomen

Ze zijn hét team om te verslaan dit jaar. MATCH-DAY doet pas voor de tweede keer mee aan het BFV-toernooi, maar gaat net als bij de laatste editie weer 'gewoon' voor de winst.
bfv_doorcoronaisonsminimaaleentitelontnomen

MATCH-DAY gaat 100% voor de winst

“Door corona is ons minimaal één titel ontnomen.” Met hetzelfde team als drie jaar terug, gaat Chris de Graaf ook dit keer weer de strijd aan in De Kuil. Of hij zelf nog binnen de lijnen komt te staan, of net als bij SV Spakenburg alleen de rol van trainer op zich neemt, weet hij nog niet. “Zelf ben ik namelijk de oudste van ons team en ook de enige die er sinds het laatste BFV-toernooi niet beter op is geworden.” ”Zonde dat het twee jaar niet heeft kunnen doorgaan”, blikt Chris terug. “Ik denk dat ons daardoor minimaal één titel ontnomen is.” MATCH-DAY gaat dan ook 100% meedoen voor de winst, belooft hij. “Maar in dat ene kwartiertje in de zaal kan alles gebeuren.” Onder de druk van titelverdediger bezwijken zal hem echter niet gebeuren. “Je hebt mensen die onder druk minder worden en mensen die van druk beter worden. Wij vallen in die tweede categorie.”

Hopelijk nog een keer tegen Mâk Ân

Dat een aantal oude legendes dit toernooi niet meedoen, vindt Chris spijtig. “Jammer dat bijvoorbeeld een Grillpaleis er niet bij is. Maar ik hoop dat de nieuwe teams het de oude garde nu zwaar gaan maken. Ik weet dat bij zowel Spakenburg als bij IJsselmeervogels onder de 23 jaar een hoop jeugdige talenten zitten, dus hopelijk zien we daar nog wat van terug.” Naast de strijd tussen oud en jong, hoopt Chris met MATCH-DAY ook nog een keer tegen FC Mâk Ân te mogen ballen. “De laatste keer wonnen wij van hen in de kwartfinale, maar dat was eigenlijk niet verdiend. Ik verwacht daar dus veel van.” Maar ook van zijn eigen team verwacht hij een hele hoop. “We zijn een team met heel veel creativiteit. We hebben twee spelers die zo uit het niets een goal kunnen maken.” De enige valkuil voor MATCH-DAY zou volgens Chris zijn dat ze 'zichzelf te goed vinden'. “De laatste keer dachten we, we gaan lekker aanvallend voetballen en dan zien we het wel. Dat pakte iets anders uit. Uiteindelijk moesten we ons via de verliezersronde nog terugwerken, daar hebben we wel van geleerd. Dit jaar hanteren we dus een iets andere strategie.” En als het team van Chris niet wint? “Dan zal ik net zo relaxt een biertje drinken. Ik hoop vooral dat het weer een ouderwets toernooi wordt met veel spanning en een leuke finale-avond.”