‘De loting en FC Vullis zijn nooit een goede combinatie geweest’

Jan Heek maakt deel uit van het team FC Vullis tijdens het BFV-toernooi. Hij regelt randzaken zoals pakjes en de inschrijving, maar speelt zelf ook mee. ‘’Als ik geen pijntjes heb’’, weet hij lachend te zeggen. Dit vriendenteam belandt volgens henzelf negen van de tien keer in de poule des doods, maar blijft hopen op een plek in de finale-avond. Alleen dan pas is het toernooi voor deze heren geslaagd.
bfv FC Vullis interview

Vriendenteam

‘’Al vanaf 2007 doen wij mee aan het BFV-toernooi'’, vertelt Jan. ‘’We zijn een vriendengroep met af en toe een wisseling, maar over het algemeen spelen we al jaren met hetzelfde team.’’ Het BFV-toernooi betekent voor Jan ‘gezelligheid met de mannen’. ‘’Het altijd te serieus opnemen en na elke wedstrijd buiten elkaar uitkafferen om vervolgens lachend een blaadje bier naar binnen te werken’’, beaamt hij. Hij heeft ook nog een leuke anekdote om te delen, althans je kan het beter een stinkende anekdote noemen. ‘’Er is een jaar geweest dat we pas twee weken na de finale-avond onze tassen met zeiknatte zweetpakjes vonden. Je kan wel raden hoe dat eruitzag en rook!’’, lacht Jan.

Poule des doods

De naam FC Vullis is ergens ontstaan bij een groepje ‘brave scholieren van vijftien jaar oud’ die op weg naar hun school, de Guido de bres in Amersfoort, alle kliko’s onderweg omver trapte. ‘’Ook was het in die tijd het stopwoordje van het dorp’’, weet Jan te vertellen. Volgens Jan belandt FC Vullis meestal tijdens het BFV-toernooi in de poule des doods. ‘’Daarom is het de afgelopen jaren ook niet heel best gegaan. We willen graag de finale-avond halen, want dan pas is het toernooi voor ons geslaagd.’’ Maar hij beseft zich ook dat het team realistisch moet blijven nadenken. ‘’Het niveau wordt wel steeds hoger en wij een stuk ouder en stijver’’, lacht hij. ‘’Ik denk dat de tussenronde prima zal zijn en dan hopen dat we het een keertje treffen met de loting. Maar die loting en FC Vullis zijn nooit een goede combinatie geweest.’’ De groep blijft in al die jaren in ieder geval altijd harstikke fanatiek. ‘’We maken het de goede teams vaak lastig, maar hebben het zelf weer lastig tegen de kleintjes, dus we zijn wederom benieuwd hoe het zal gaan uitpakken.’’

Derde helft

Naast een fijne en gemakkelijkere poule kijkt het team ook erg uit naar de derde helft. Die hoort er volgens Jan dan ook ongetwijfeld bij. ‘’Als we klaar zijn met schelden en tieren op elkaar dan nemen we er een paar en is het weer lachen, gieren, brullen met z’n allen!’’ En dat is natuurlijk waar dit buren, familie en vrienden toernooi het meest om draait.