Chris de Graaf gaat voor titel met Match-Day

Ze doen dit jaar als nieuw team voor het eerst mee aan het BFV toernooi en hebben maar één doel: winnen. "Als winnen niet lukt, dan heb ik altijd even een uurtje nodig om de knop om te zetten en te genieten van de gezelligheid met elkaar en met andere voetballiefhebbers" vertelt Chris de Graaf namens Match-Day.
bfv_chrisdegraafgaatvoortitelmetmatchday

Chris aan het woord

"Samen met mijn kameraad en tevens compagnon Jorg Hartog heb ik dit team -dat de naam van ons bedrijf draagt- opgericht. Ik heb vijf of zes jaar met veel plezier bij 'The Masters' gespeeld. Vorig jaar hadden we echter vier wissels en dat vond ik echt te veel. Ik vind het al een ramp dat ik überhaupt soms wissel moet zitten, laat staan 50% van de toch al magere 15 minuutjes. Daarop heb ik besloten om een nieuw team op te richten. We doen met Match-Day dit jaar voor het eerst mee. Ons team bestaat uit Wouter Beukers, Niek Beekhuis, Jordie Huijgen, Jasper Waalkens, Nordin El Karaz, Niels de Jong, Jorg Hartog en ik zelf. Voor mij telt maar één plek en dat is de eerste. We gaan dan ook volledig voor de titel en zijn erg blij met de enorm zware poule die we hebben geloot. Dan kunnen we gelijk zien waar we staan. Ik denk dat wij samen met titelverdediger 'Het GrillPaleis' en mijn oude team 'The Masters' het beste team hebben. Een wedstrijdje van een kwartier tegen deze teams kan alle kanten op. Maar ik ben ervan overtuigd dat de winnaar van het toernooi een van deze drie teams zal zijn. Bij winst of verlies: het BFV toernooi is ieder jaar weer een feestje. Het heeft alles in zich wat maakt dat ik zo van voetbal houd"

Revanche is een geweldige motivator

"Ik doe mee vanaf mijn 15e en was 17 toen ik het toernooi voor het eerst met de Krâplâp won (in 2006). In 2015 won ik het toernooi nog een keer met The Masters. En hoewel ik het nog weleens aan de stok heb met de arbiters van het toernooi, lukt het altijd om er een fantastische finaleavond van te maken! Het toernooi van 2015 met The Masters zal ik nooit vergeten. We speelden zo belachelijk goed, dat we in het hele toernooi maar twee goals tegen kregen. In de finale opende ik de score met een bal achter mijn standbeen, waarna Ayhan Yelmer met een heerlijke lob over de keeper de 2-0 maakte. We versloegen La Plaza, dat ook zeker geen slecht team had. Het wrange is dat we een jaar later eigenlijk nog beter speelden. Tegen het GrillPaleis domineerden we de wedstrijd compleet, maar konden we de 1-0 voorsprong maar niet uitbreiden. Nadat we echt een belachelijke penalty tegen kregen (1-1), kwamen we nog twee keer alleen voor keeper Jeroen de Harder. Het lukte ons niet meer om te scoren en door penalty's konden we uiteindelijk gaan douchen. Maar revanche is een geweldige motivator, dus laat het GrillPaleis maar komen!"