Berry Powel over zijn liefde voor het BFV toernooi

Hij is topscoorder van het BFV, met een record van twintig doelpunten in één toernooi op zijn naam. Berry Powel vertelt over zijn beleving van het BFV en zijn tijd bij regerend kampioen GrillPaleis.
bfv_berrypoweloverzijnliefdevoorhetbfvtoernooi

Drie BFV-titels op rij

Zo'n zestien jaar geleden deed ik voor het eerst mee met het BFV toernooi met toen nog Cinzano. Toen ik wat hoger ging voetballen kwam het er niet meer van. Een jaar of drie geleden vroeg het team van GrillPaleis of ik met hun mee wilde doen. Ik kom al tien jaar bij Albert van GrillPaleis aan de kraam in Vathorst en zodoende. Het is een mooi toernooi voor in de zomer als alles qua voetbal verder stil ligt. De eerste keer dat ik het toernooi won, drie jaar geleden, was het meest bijzonder. Het bleek de eerste van een serie van drie (tot nu toe). De laatste keer, vorig jaar, was ook apart. Er is nog nooit een team geweest dat het toernooi drie keer op rij won. Dat record wilden we perse pakken.

Een jaartje ouder

Afgelopen jaar heb ik met de voorrondes erbij twintig keer gescoord. Ook in de finaleavond waren bijna alle doelpunten op mijn naam. Ik weet niet of ik dat nog kan evenaren, twintig is bizar veel. We hadden vorig jaar wedstrijden waarbij we met tien of elf nul wonnen. Het is ook afhankelijk van bij welke teams je in de poule zit en of doelsaldo telt. Gezellig is het sowieso wel, daar ben ik niet bang voor. Dus als je meedoet wil je 'm ook graag winnen, maar elk jaar wordt dat lastiger. We worden ook een jaartje ouder en de jonge jongens zullen er alles aan doen om ons te verslaan. Daarnaast merkte ik vooral vorig jaar dat het publiek enigszins teleurgesteld was dat wij weer wonnen. Maar daar kan ik ook wel van genieten. En waarom zou het niet nog een keer kunnen? We hebben hetzelfde team, dus dat zit wel goed. Nu is het wel zo dat we elke finaleavond wel een ronde met strafschoppen hebben, dat is altijd gevaarlijk, maar we hebben goede keepers.