Beenveeg FC: Van Kwartfinalisten naar Kampioenen?

Ze zijn naar eigen zeggen het ‘meest belovende team van Spakenburg’ en na een knappe prestatie door het behalen van de kwartfinales vorig jaar hopen ze het dit jaar te schoppen tot de finale. “Pas als we die hebben gewonnen is het toernooi voor ons geslaagd.” Oprichter en speler van Beenveeg FC, Maarten de Graaf, vond het behalen van ‘slechts’ de kwartfinale overigens een domper. “Als ik eerlijk ben hadden we wel meer verwacht. Maar door penalty’s vlogen we er helaas uit.” Toch is hij niet helemaal blind voor wat een prestatie het is om tijdens je eerste jaar BFV Toernooi zo ver te komen, zeker met de omstandigheden waar Beenveeg FC zich in bevond. “We hebben vorig jaar niet getraind met elkaar en ook geen oefenwedstrijden gespeeld in de zaal. Daarbij zaten we in de zwaarste poule. Dus ja, eigenlijk was het best een prestatie.” Dankzij sponsor De Vreeden Services en de nieuwe sponsor voor dit seizoen HairbyEstel kunnen de mannen dit jaar revanche nemen.
BFV Beenveeg FC

Voorbereiding

“We willen dit jaar wel oefenwedstrijden gaan spelen en trainingen organiseren.” Daarmee denkt Beenveeg FC de finale uiteindelijk wel te kunnen halen én winnen. “Onze enige concurrent? De andere finalist van komend jaar.” Vandaar dat de mannen zich ook het meest belovende team van Spakenburg noemen

Hoog niveau

Dat de spelers van Beenveeg FC allemaal op hoog niveau bij de lokale voetbalclubs spelen, zou daarbij een voordeel moeten zijn. Waar een hoop teams dan ook vooral voor de derde helft spelen, is voor Beenveeg FC presteren het allerbelangrijkste. “De derde helft is heel gezellig, maar wanneer we verliezen is de stemming niet goed en moeten we wel even stoom afblazen.”

Sociale media

Zoals tegenwoordig bij wel meer teams is Beenveeg FC ook actief op sociale media. Van de mediaman van het team, Benjamin Koelewijn, kunnen we dan ook nog veel verwachten, belooft Maarten. “Denk aan leuke filmpjes, foto’s en updates over Beenveeg FC.” Beginnend met de teamfoto. “We hebben enorm ‘sjik’ gehad met het maken van de groepsfoto. Onze keeper hing ondersteboven in een basket met zijn benen: hij leek net een vleermuis!”

Een ‘beenveeg’ is op de foto niet te zien. “Dat kan echt niet in het zaalvoetbal. Dan krijg je ongelukken.” Het zit desondanks wel in hun naam. “Die komt uit een aflevering in het BNNVARA sketchprogramma Sluipschutters”, legt Maarten uit. Geen echte beenveeg dus, “maar een beetje stiekem je tegenstander vasthouden komt wel voor”, verklapt hij.