Als we op voorsprong komen, geven we het niet gauw meer weg

Ondanks dat ze allemaal een dagje ouder worden, verwacht het team dat verbonden is door hun jeugdsentiment nog lang niet te stoppen met hun deelname aan het BFV-toernooi. “Misschien schaffen we nog wel een keer nieuwe pakjes aan”, vertelt Harold Schaap namens de Bassie & Adriaan Boys.
bfv_alsweopvoorsprongkomengevenwehetnietgauwmeerweg

Het kernteam is altijd hetzelfde gebleven

”Wij keken het vroeger allemaal”, legt Harold de teamnaam uit. “Daar hadden ze ook een voetbalteam, de Bassie en Adriaan Boys, ofwel: B&A boys.” Overigens kwam die nieuwe teamnaam pas nadat ze een aantal jaren wat minder draaiden met Koutouloufari: vernoemd naar een dorpje in de buurt van Chersonissos. “Het kernteam is daarbij altijd hetzelfde gebleven. Alleen de naam is dus zo'n tien jaar geleden een keer veranderd.”

Als we op voorsprong komen, geven we het niet gauw weg

Dat de mannen al lang meedoen met het toernooi mag dus duidelijk zijn. En daar hebben ze ook een hele goede reden voor. “Iedereen heeft tegenwoordig drukke levens. Dit is een uitgelezen kans om weer gezellig bij elkaar te komen. Daar draait het was ons betreft ook om. Vroeger deden we nog volop mee voor de prestatie, maar inmiddels lopen we allemaal richting de veertig en heeft corona ons ook geen goed gedaan. Ik ben dus benieuwd of we nog wat kunnen dit jaar”, lacht hij. ”Ik heb altijd gezegd, zolang we nog redelijk mee kunnen doen moeten we minstens de tussenronde, maar het liefst de finaleavond halen. De laatste keer hebben we nog de kwartfinale gehaald, maar ik denk niet dat dat ooit nog gaat lukken. Wat dat betreft verwacht ik meer van de nieuwe, jonge teams.” Die jonge teams hoeven echter niet te vroeg te juichen en ze zullen misschien toch nog wel een hele kluif hebben aan de B&A Boys. “Want áls we op voorsprong komen, geven we het niet gauw weg. Aan de andere kant vinden we het ook heel lastig het spel om te buiten wanneer we achter komen. Dat moeten we dus te allen tijde zien te voorkomen.”