Je wint het toernooi of je wint niet. Daar zit voor ons weinig tussenin.

Pas twee keer eerder deden ze mee met het toernooi; beide keren gingen ze er met de winst vandoor. Titelhouder MATCH-DAY gaat ook dit jaar niet voor minder dan het BFV-bokaal.
bfv_jewinthettoernooiofjewintniet.daarzitvooronsweinigtussenin

Een slechte prestatie? Die kent MATCH-DAY niet

Al is de voorbereiding op zijn zachts gezegd niet ideaal. Een slechte prestatie? Die kent MATCH-DAY niet. Ja, het eerste jaar kwamen ze in de verliezersronde. Maar ook van daaruit wist het team zich naar de titel te knokken; een unicum op het al decennia oude BFV-toernooi. “Ik denk dat we dit jaar ook weer één van de vier/vijf titelkandidaten te zijn”, is Chris de Graaf stellig. “Met de beste keeper van het toernooi, Jasper, Rida en Tom kan je van iedereen winnen. Al zal iedereen natuurlijk hopen dat er nu een andere winnaar komt.” Toch verwacht De Graaf dat MATCH-DAY zich voor de finaleavond moet gaan plaatsen via de tussenronde. “Onze voorbereiding is op zijn zachts gezegd niet ideaal. Overigens vrezen wij niemand, het blijft uiteindelijk maar een spelletje. Maar tegenstanders die winnen in het DNA hebben zijn altijd lastig om te verslaan. Dan kom je al gauw uit bij The Masters en Grillpaleis. En met de Sluipschutters komt er weer een nieuwe generatie winnaars aan. Wij wilden met MATCH-DAY dit team graag sponsoren, maar ze hebben ons aanbod afgeslagen. Wat ik gezien hun veldvoetbal achtergrond wel kan waarderen.” Dat niet alle talenten die voetballen voor MATCH-DAY, ook aangesloten zijn bij het gelijknamige bedrijf van De Graaf, is volgens hem geen punt. Elk team dat voor de prijzen meespeelt heeft er jongens bij vanwege hun voetbalkwaliteiten. Kijk maar naar Grillpaleis, The Masters en zelfs M.O.P. en Kama Sutra haalden jongens erbij. Zelfs “vriendenteams” als de Goeie Jongens en El Toepoes versterken zich dit jaar omdat ze uiteindelijk allemaal een keer om de prijzen mee willen spelen. “Overigens werkten naast mijzelf ook Jorg, Jasper, Tom en Rida jarenlang bij Match-Day”, laat De Graaf weten. “De teams die daar wat op tegen hebben zijn vaak de teams die meedoen voor de gezelligheid. Niks mis mee natuurlijk, maar je kan niet van een vriendenteam spreken in een team van negen mensen. Ik ken geen mens die negen echte vrienden heeft. Dat wordt vaak verward met zuipmaatjes, gewoon een gezamenlijke bezigheid. Bij ons is die gezamenlijke bezigheid niet zuipen, maar willen winnen. Dus in principe komt het op hetzelfde neer.”

Voor MATCH-DAY is er maar één plek die telt

Hoelang het team echter nog in de huidige samenstelling blijft bestaan, is nog maar de vraag. Er zijn namelijk kapers op de kust. “Argjend van Goeie Jongens probeert ieder jaar Wouter en Jordie bij ons weg te halen. Laatstgenoemde is momenteel overigens geblesseerd. De andere jongens zijn allemaal fitter dan vorig jaar. En wat mijzelf betreft? Voor het resultaat wordt het met het jaar beter dat ik meer de rol van coach op ga pakken” lacht De Graaf. “Over dat resultaat gesproken, voor MATCH-DAY is er maar één plek die telt: net als ieder jaar, de eerste. Je wint het toernooi of je wint niet, voor ons zit daar weinig tussenin. Als ik voor mezelf spreek doe ik ook alleen mee zolang ik het gevoel heb dat ik kanshebber ben voor de titel."