Door de ogen van… (18)

Het BFV toernooi staat op het punt van beginnen. Net als voorgaande jaren ga ik even kort de poules bij langs en probeer ik voorzichtig wat voorspellingen te doen. Maar waar te beginnen?
bfv_doordeogenvan18

Veel buugers

Ik zie maar liefst 18 nieuwe namen. Ik weet dat bijvoorbeeld The Yellow Ones geen nieuw team is, maar gewoon een naamsverandering heeft gedaan. Maar wie zijn Mufasa, WhaMoeJie en FC Kakwang? Verder is het 'buug' gehalte dit jaar bijzonder hoog, maar liefst 3 teams hebben gekozen voor een buugnaam. Verder zie ik leuzen als 'meer bier drinken dan punten pakken' en 'time to stellabrate', ik ben benieuwd wat deze teams voetballend gaan laten zien. Gelukkig zie ik ook veel oude, bekende namen. Lachuh met de mannuh, The Masters en Bafana Bafana doen nog steeds mee, wat natuurlijk geweldig is om te zien. En jawel hoor, Grillpaleis is weer back! Speciaal voor deze 40e editie? Wie weet! Komt natuurlijk wel de vraag naar boven: wie spelen er mee? Beviel het uitstapje naar Remember Tomorrow wel voor Powel of gaat hij meedoen met zijn kampioensteam van het Grillpaleis en bij wie zou Zuidersma meespelen? Allemaal vragen die we maar op één manier beantwoord gaan krijgen: lekker naar de Kuil crossen voor een paar heerlijke potjes voetbal.

Poule des doods?

Is er sprake van een Poule Des Doods? Poule A bevat in ieder geval 7 teams die ik nog herken. Mak An heeft wat mij betreft de beste papieren voor de nummer 1 positie, al zullen teams als the Eagles en Goeie Jongens zeker een poging wagen hier wat aan te doen. Ook Remember Tomorrow haalde vorig jaar de finaleavond, al vlogen zij er direct uit tegen Loks. Gaan zij dit jaar verder komen? In poule B gaat waarschijnlijk Atletico de Piep vol voor de poulewinst, of kunnen talententeams als Lentink of Sluipschutters verrassen? En hoeveel minuten zal Sem Scholten gaan maken voor de jeugdige Sluipschutters, aangezien hij toch zijn doorbraak bij NAS aan het realiseren is. Zijn focus zal in ieder geval eerst op de nacompetitie liggen. Catenaccio 2.0, de naam belooft heel wat. Maar een Poule Des Doods? Nee, zo zou ik poule B niet willen noemen.

Uitstekende voetballers

Poule C dan? Sterke teams El Toepoes en The Masters, good old ones Lazio Coma en Bafana Bafana en dit aangevuld met degelijke en nieuwe teams. Deze poule heeft alles in huis voor verrassende uitslagen. Een leuke poule, maar directe plaatsing voor de finaleavond lijkt voor mij te gaan tussen twee eerstgenoemden. In poule D zien we ook veel bekende namen en ik verwacht hier veel mooie potten te zien. Easyboys, Loks, Wordt Niks en Ridendo con.. euh Lachuh met de Mannuh, hele degelijke teams die een mooie pot op de mat zullen leggen. Nu komen we in mijn ogen uit bij de Poule Des Doods, namelijk poule E. De loting leek een makkelijke poule op te leveren voor Match-day nadat nieuwe namen Krijtbord en Buugbeer als 2e en 3e uit de balletjes kwamen, maar hierna ging het feest los. Oud-winnaar Grillpaleis, de B&A Boys, Sjoek an m'n sjeedel, Friesstylers, Vincitori en FC Vullis, dit is niet zomaar een lijst met namen. Al deze teams bevatten uitstekende voetballers, hier en daar wel met wat pijntjes in de gelederen, maar spektakel gegarandeerd dit jaar. Ik kijk enorm uit naar deze poule. Tot slot zitten ook in poule F wat nieuwe namen, oudgedienden als de Dreamers en serieuze finaleavond kandidaten als All Blacks en All In FC. Maar onderschat zeker Net Niet niet. Vorig jaar hebben zij al heel leuk meegedaan en met de nieuwe aankopen van dit jaar zouden zij vriend en vijand kunnen gaan verrassen. Voorspellingen blijven erg moeilijk voor dit toernooi, de bal blijft immers rond. Wel vind ik het jammer dat ik bepaalde namen mis, ik hoop dat zij een nieuwe naam hebben of dat de voetballers elders onderdak hebben gevonden, zoals bijvoorbeeld Justin die All Blacks gaat versterken, aangezien FC Wukong niet mee doet.

Goeie Jongens

De originaliteitsprijs voor dit toernooi is in ieder geval al bekend. En dan niet qua naam, maar qua profilering. Wie dit dan zijn? Goeie Jongens. Een heel leuk voetballend team met een ontzettend originele social mediaman (of vrouw, of daar tussenin). Voor wie hen nog niet volgt op Instagram: zeker doen! Geweldige verhalen, foto's en filmpjes. En als je ergens goed in bent, dan ga je dit natuurlijk uitbreiden: zij gaan neutraal een podcast starten, BFV Praot. Dus volg 'bfvproat' op instagram, dat gaat gegarandeerd lachen, gieren en brullen worden.Ik zie jullie snel in de Kuil!