Nabeschouwing | 7 uit 8, dan ben je een hele grote!

Wat een tussenronde! Deze avond had alles wat het moest hebben en het mooiste moet nog komen. Na de voorspellingen in de verliezersronde heb ik mijn naam hoog te houden, en dat pakte in de tussenronde wederom goed uit. Ja, zulke dingen dwing je simpelweg af.
bfv_nabeschouwing7uit8danbenjeeenhelegrote

Uiteindelijk geen penalties

Winnaar van de verliezersronde Lentink opende de avond tegen een sterk Wordt Niks. Een potje waar ik helaas halverwege kwam binnenvallen en net de openingstreffer van de avond zag vallen: Wordt Niks kwam op voorsprong. Deze ervaren ploeg wist dit op een keurige manier uit te spelen en plaatste zich, na de 6 poulehoofden, als zevende ploeg voor de finaleavond. Lentink ging verder in de knock-outfase. De wedstrijd van Loks aerstezom tegen Easyboys was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer met kansen over en weer. Het werden uiteindelijk geen penalties, want Loks wist als eerste en ook als enige te scoren. Ook zij plaatsen zich voor de finale avond.

La Magica gaat de knock-out in

Hierna een wedstrijd tussen twee blauw getinte teams: de jongeheren van The Eagles tegen die Mannschaft van FC Santuk. Nadat de ban uiteindelijk was gebroken wisten The Eagles het simpel uit te spelen en na de tweede treffer was het verzet gebroken, ook zij plaatsen zich voor de donderdagavond. Hierna ging het los, wat een heerlijke wedstrijden. Bij La Magica zag ik vanavond voor het eerst dat ook Sjaak aanwezig was, wie kent hem niet. Werkelijk een geweldige zaalvoetballer, maar helaas voor La Magica deze avond niet bepalend genoeg. Ze kwamen nog op voorsprong, FC Wukong leek een beetje geïntimideerd, maar kwamen hierna eindelijk los. Ze beukten er op los! De ene aanval na de andere ging richting het doel van de tegenstander en verder dan wat afstandschoten kwam La Magica uiteindelijk niet. Wukong, met een geweldige Jan van Diermen, wist drie keer het net te vinden en plaatste zich ook voor de finale avond, La Magica gaat de knock-out in. Zoals voorspeld werd ook All In tegen The Masters een geweldige pot. Kansen op en neer, maar ook de heren van All In wisten het hoofd redelijk koel te houden. Er werd één keer gescoord, dit werd vastgehouden en de gele kaart die totaal niet nodig was zullen we maar vergeten. Deze horde was genomen. Hallo finaleavond!

Sluipschutters tegen Atletico de Piep golfde op en neer

Remember Tomorrow speelde tegen Sjoek aan m'n Sjeedel en, anders dan voorspeld, werd dit een gemakkelijke prooi voor RT. Legende Frank van Twillert gaf het goede voorbeeld, hierna bleven de doelpunten vallen en verder dan één tegendoelpunt kwam Sjoek niet. Net Niet versus de Goeie Jongens werd van te voren door Goeie Jongens met gejuich ontvangen en via penvriend Timofeef Biekhoes werd al duidelijk dat ook Net Niet vertrouwen had getankt richting deze wedstrijd, dit beloofde nog wat. Uiteindelijk trokken de Goeie Jongens aan het langste eind, één doelpunt bleek voldoende. Sluipschutters tegen Atletico de Piep golfde op en neer, maar de ervaring zorgde uiteindelijk voor de winst. Na twee doelpunten wisten de Sluipschutters nog wat terug te doen, maar verder kwam het niet. Donderdag zien we ook Angela Male... ehm Atletico de Piep terug op de finaleavond. Met toeschouwers. Hopelijk. De 8 verliezers troffen elkaar opnieuw, de loting gaf aan dat La Magica en Easyboys het bal openden. Easyboys kwam voor, La Magica nam de voorsprong over en uiteindelijk zorgden de Easyboys voor een gelijkspel als eindstand. Pingels moesten de beslissing brengen en deze werden uiteindelijk beter genomen door de mannen van Easyboys. Er werd helaas afscheid genomen van La Magica, zij werden de eerste afvaller deze avond. Ook bij Sluipschutters tegen Lentink moesten er penalties worden genomen. Sluipschutters stond lang voor en, niet nieuw dit toernooi, Lentink scoorde in de allerlaatste seconden nog de gelijkmaker. Lentink miste twee pingels en moest helaas afscheid nemen, maar wat een geweldige run via de verliezersronde. Knap gedaan! Net Niet wist tegen the Masters weer net niet te scoren, maar gelukkig deden The Masters dit ook niet tegenover keeper Beekhuis. Ook hier moesten penalties worden genomen. Beide teams hebben geweldige keepers, maar uiteindelijk toonde Jauke zich de beste, Net Niet ging door. Na drie gelijke spelen in drie kwart(halve) finales, was de hoop gevestigd op de wedstrijd tussen Sjoek an m'n Sjeedel en Santuk om het hier niet op aan te laten komen. Deze boodschap werd overgenomen en na het verlies van de blauwe broeders wist Santuk ook niet te winnen van dit rooie team. Eindstand 3-1 in het voordeel van Sjoek, ook zij gaan spelen voor een plek op de finaleavond..De twee laatste teams die zich plaatsen voor donderdag, moesten komen uit de wedstrijden Net Niet - Easyboys en FC Sjoek an m'n Sjeedel - Sluipschutters. Net Niet scoorde wederom in de wedstrijd niet, liet ook niks passeren langs Beekhuis en nam ook weer de penalties beter. Weer was het Zeeman die de laatste binnenschoot en Net Niet mag donderdag weer aantreden! Gefeliciteerd heren.

We zijn gestart met 46 teams, de 16 beste zijn nu over.

Sjoek an m'n Sjeedel tegen de Sluipschutters bevatte werkelijk alles! Het publiek was duidelijk op de hand van de Sluipschutters en dat hielp ze uiteindelijk naar een 1-0 voorsprong. Met nog 5 minuten op de klok maakte doelman Van Dijk de gelijkmaker. Echter werd vlak voor deze goal al gefloten door de scheids wegens het hinderen van de verdediger. Doelpunt afgekeurd! Naar mijn mening onterecht, maargoed mijn mening telt niet. Ik mag alleen maar voorspellen. Hierna liepen de gemoederen hoog op en werden er meerdere kaarten uitgedeeld aan Sjoek, wat de Sluipschutters alleen maar hielpen. Zij wisten echter niet door te drukken en het zo nog spannend te maken, maar uiteindelijk viel het laatste fluitsignaal. Ook de Sluipschutters spelen op de finale avond!.Na deze laatste wedstrijd werd er geloot voor donderdag en dit leverde weer tal van geweldige wedstrijden op, te beginnen met Friesstylers tegen FC Mak An. Mijn voorspellingen voor deze wedstrijden licht ik graag toe in mijn voorbeschouwing op de finaleavond. Voor nu neem ik nog een paar biertjes en feliciteer ik de 10 teams met het behalen van de finaleavond. We zijn gestart met 46 teams, de 16 beste zijn nu over. Tot morgen! De BFV-watcher