Dit is mijn derde titel, maar veruit de mooiste!

Via een vijfde plaats in de poule naar de verliezersronde, vervolgens de tussenronde en daarop de finaleavond met de titel in de hand: de mannen van Match-Day hebben een lange weg afgelegd en zijn daardoor des te meer de terechte winnaar van de 38ste editie van het BFV. Een trotse Chris de Graaf vertelt hoe hij het toernooi heeft beleefd.
bfv_ditismijnderdetitelmaarveruitdemooiste

Dit is mijn derde titel, maar veruit de mooiste.

“Allereerst wil ik zeggen dat ik het geweldig vind wat een ambiance en passie dit toernooi heeft. De hoeveelheid publiek is volgens mij sinds jaren niet zo groot geweest. Dit is mijn derde titel, maar veruit de mooiste. Op het behalen van de titel na was voor mij het meest memorabele moment dan ook het stukje van 'Raiola' (de BFV-watcher), dat hij zich afvroeg welke titel ik nou bedoelde! Ik moet zeggen dat ik die 'Door de ogen van' fantastisch vond. In poule C eindigden we op de vijfde plaats. Match-Day is een nieuw team en we zaten in een loodzware poule, dan kan dat gebeuren. Via de verliezersronde moesten we het alsnog waarmaken. De moeilijkste tegenstander was dan ook Dipa FC in de finale van de verliezersronde. De druk was heel hoog en die boys speelden met heel hun ziel en zaligheid. Gelukkig voor ons wisten we die partij te winnen. Ik had al voorspeld dat GrillPaleis, The Masters en wij voor de titel zouden gaan. We zaten alle drie in de halve finale, dat is geen toeval. Tegen GrillPaleis kwamen we achter met nog maar drie minuten. Toen dacht ik echt, dit meen je niet! Tot Niels Dzeko op geweldige wijze de 1-1 binnen bomde! Ik vond het vooral mooi dat we zowel Grillpaleis als The Masters verslagen hebben, zodat iedereen weet wie de terechte winnaar is.

Als ik mis, ontploft het publiek

Ik nam zelf, onder luid gefluit, de laatste penalty in de finale. Tuurlijk dacht ik: als ik mis ontploft het publiek, maar zoals je wellicht wel gemerkt hebt ben ik vrij temperamentvol. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het daardoor wel lekker vind, het gaf adrenaline. Mensen hoopten dat we op onze bek zouden gaan, des te mooier is deze titel. Ik heb vooraf ook de druk op onszelf gelegd door te zeggen dat we voor de titel zouden gaan. Met name onze rooie dorpsgenoten vonden het nodig om me uit te fluiten en te joelen. Ik geniet daar zo intens van, dat maakt me alleen maar beter. Ik kom dan ook graag na een succes wat niet gegund wordt even verhaal halen bij degenen die me toeriepen. Al met al is het BFV toernooi echt uniek. Ik vind dat we als Spakenburgers trots mogen zijn op de passie en intensiteit waarmee zo'n toernooi beleefd wordt. Van de organisatie tot aan de deelnemende teams; alles is dit jaar tot in de detail geregeld. Ik bedank iedereen namens Match-Day voor de geweldige avond en tot volgend jaar!"